Ali to ni izdaleka nije sve o gospodinu peršinu!

U trendu Faširanci od mljevenog mesa i tikvica Puni okusa Faširanci od mljevenog mesa i tikvica: Toliko su sočni da ćete ih htjeti jesti cijelo ljeto Tjestenina u umaku od vrhnja s piletinom Tjedni jelovnik 7 laganih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje vam ne treba puno vremena ni truda Košarice od jaja i tikvica Ispecite u pećnici Košarice od jaja i tikvica koje možete jesti za doručak, ručak i večeru

Eterična ulja, koja sadrži peršin, posebice miristicin, štite od raka, posebice raka pluća, što je i potvrđeno u brojnim istraživanjima. Peršin ima delikatan osvježavajuć okus, i prekrasno lišće žarko-zelene boje, zbog čega je nezamjenjiv kao začin, ili ukras za jelo.

Korisni savjeti:
- Birajte peršin s lišćem tamnozelene boje. Izbjegavajte grane koje imaju žućkastu boju ili koje su uvenule – to je znak da su stare ili oštećene
- Svjež peršin možete pohraniti u hladnjaku u plastičnoj vrećici. Ako je peršin uvenuo, prije nego ga stavite u hladnjak, pošpricajte ga s malo vode
- Ako imate višak peršina, možete ga lako osušiti tako da ga nasjeckate i ostavite na kuhinjskoj krpi. Kada se osuši, držite ga u dobro zatvorenoj staklenoj flašici na tamnom, hladnom i suhom mjestu
- Peršin možete i zamrznuti

Peršin možete koristiti u gotovo svim jelima – juhama, salatama, jelima od povrća i žitarica. Bitno je da ga stavite na kraju kuhanja kako ne biste uništili vitamine.Dakle, idealan za hladne duge zime...

Jedino što ne volimo je kad nam ga u nekim restoranima, u nedostatku bolje ideje – rasprše preko jela i cijelog tanjura. Kako vi stojite s time?