Premažite rešetku grila s malo ulja, masti, kožicom špeka, samo da nije suha. Steak debljine oko tri centimetra (zamolite stričeka u mesnici da vam to on napravi, em ima nožinu, em to radi cijeli život), i stavite na najzagrijaniji dio grila. Kada se donji dio karamelizira - okrenite steak. Pecite oko 25 minuta, okrećući ga svakih 6-7 minuta. Kada ga skinete s grilla temperatura bi mu trebala biti oko 120 stupnjeva. Ako kod kuće imate termometar za meso – skidamo vam kapu!

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Novi kviz općeg znanja - 10 Lako? Novi kviz općeg znanja: Možete li na svih 15 pitanja dati točan odgovor? Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući

Ostavite meso da odmori 5-10 minuta. Narežite ga na komade, prelijte maslinovim uljem i poslužite s jednostavnom salatom. Da, zavidimo vam ovog trenutka. Dobar tek!