Premažite rešetku grila s malo ulja, masti, kožicom špeka, samo da nije suha. Steak debljine oko tri centimetra (zamolite stričeka u mesnici da vam to on napravi, em ima nožinu, em to radi cijeli život), i stavite na najzagrijaniji dio grila. Kada se donji dio karamelizira - okrenite steak. Pecite oko 25 minuta, okrećući ga svakih 6-7 minuta. Kada ga skinete s grilla temperatura bi mu trebala biti oko 120 stupnjeva. Ako kod kuće imate termometar za meso – skidamo vam kapu!

U trendu EastLink - 3 Pošto soba? "Prijevara" teška 744 tisuća eura: Hotel u kojemu nitko nikada nije uspio rezervirati sobu Ghazipur - 3 Otrovni smrad Ne prestaje rasti: Planina smeća koja truje milijune ljudi svake godine naraste za 10 metara Salata od krastavaca Jako osvježavajuća Trik sastojak za najfiniju salatu od krastavaca koju morate probati

Ostavite meso da odmori 5-10 minuta. Narežite ga na komade, prelijte maslinovim uljem i poslužite s jednostavnom salatom. Da, zavidimo vam ovog trenutka. Dobar tek!