Mislite da ste usavršili tehniku pečenja pileta u pećnici? Jamie Oliver na svojem YouTube kanalu redovito daje savjete za pripremu svakodnevnih jela, a ima nekoliko trikova i za pečenje ove klasike koja se tijekom vikenda često nalazi na jelovniku u hrvatskim kućanstvima.
Najvažniji savjet za pečenje pileta? Kupite organski uzgojenu "pticu" jer će ona imati dati najviše okusa.
Svježe pile zarežite do kosti na tri djela na predjelu batka kako biste mesu dopustili da se dobro ispeče s ostatkom ptice.
Pažljivo podvucite ruke ispod kože na predjelu prsa pa ovaj prostor napunite začinskom mješavinom sastavljenom od sitno nasjeckanog svježeg peršina, bosiljka i mažurana koje ste začinili sa solju i paprom te s nešto maslinova ulja.
10 recepata za prefini roštilj: Slasna vratina, marinirane tikvice, brzinski BBQ umak i druga jela za savršeni dan u prirodi
Ispod kože stavite i nekoliko komada maslaca koji će mesu dati slastan okus, ali i zaštititi prsa od presušivanja tijekom termičke obrade. U unutrašnjost pileta stavite zagrijani cijeli limun koji će podariti svježinu i dodatnu dubinu okusa vašem jelu.
Prije nego što stavite peći pile u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 Celzijeva stupnjeva na oko sat vremena, podvežite ga špagom. Kako to čini Jamie Oliver, pogledajte u njegovom YouTube videu.