Kandil simidi jednostavne su i slasne grickalice koje se jednostavno pripremaju od tek nekoliko sastojaka. Tijesto s jogurtom oblikuje se u prstenove koji se potom posipaju sezamom i peku u pećnici dok ne dobiju lijepu boju. Poslužite ih s omiljenim umacima ili grickajte uz čašu omiljenog pića.

Sastojci za grickalice sa sezamom:

  • 125 g maslaca
  • 60 ml ulja
  • 1 žumanjak
  • 2 žlice jogurta
  • 1 žlica octa
  • 1 žlica šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 3 šalice (od 200 ml) brašna
  • 1 bjelanjak
  • pečene sjemenke sezama

Kandil simidi Kandil simidi (Foto: Shutterstock)

Priprema grickalica sa sezamom:

  1. Maslac, jogurt, žumanjak, ocat, ulje, šećer i sol izmiješajte pjenjačom pa dodajte prašak za pecivo i brašno. Umijesite tijesto.
  2. Vadite komade tijesta, spljoštite ih trljajući ih između dlanova pa oblikujte zmijice koje spojite da biste dobili prsten. Umočite tijesto u bjelanjak pa sezamove sjemenke i stavite u lim obložen papirom za pečenje.
  3. Pecite 15 do 20 minuta na 180 stupnjeva Celzija. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju