Kandil simidi jednostavne su i slasne grickalice koje se jednostavno pripremaju od tek nekoliko sastojaka.
Tijesto s jogurtom oblikuje se u prstenove koji se potom posipaju sezamom i peku u pećnici dok ne dobiju lijepu boju. Poslužite ih s omiljenim umacima ili grickajte uz čašu omiljenog pića.
Sastojci za grickalice sa sezamom:
- 125 g maslaca
- 60 ml ulja
- 1 žumanjak
- 2 žlice jogurta
- 1 žlica octa
- 1 žlica šećera
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 3 šalice (od 200 ml) brašna
- 1 bjelanjak
- pečene sjemenke sezama
Kandil simidi (Foto: Shutterstock)
Priprema grickalica sa sezamom:
- Maslac, jogurt, žumanjak, ocat, ulje, šećer i sol izmiješajte pjenjačom pa dodajte prašak za pecivo i brašno. Umijesite tijesto.
- Vadite komade tijesta, spljoštite ih trljajući ih između dlanova pa oblikujte zmijice koje spojite da biste dobili prsten. Umočite tijesto u bjelanjak pa sezamove sjemenke i stavite u lim obložen papirom za pečenje.
- Pecite 15 do 20 minuta na 180 stupnjeva Celzija.