• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #Recepti

Bez pšeničnog brašna: Recept za debeljuškaste njoke od riže u ljutom umaku

Rižini njoki omiljeno su korejsko jelo koje se najčešće poslužuje u ljutom umaku kojem ne nedostaje okusa i mirisa...
Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 15.07.2023 07:38 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Sanski Most Impresivna okolica Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka Kolač od mrkve Jednostavno Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja Gulaš Jednostavno, a preukusno Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa

Tteok, rižini „njoki“ ili debela tjestenina koja se kuha u crvenom i dobro začinjenom umaku popularno je korejsko jelo koje se priprema kod kuće, ili na ulici. Varijacija na temu ovog jela ima koliko vam srce želi, pa će tako neki kuhari rižine njoke zamijeniti ramen rezancima, drugi će pak dodati kupus ili sir, a treći se pak kunu u inćune koji jelu daju poštenu dozu umamija.

Umjesto inćuna može se dodati i dashi temeljac, pileći temeljac ili riblji umak. Sastojke kao što su tteok (valjkasta rižina tjestenina), kelp (alga), gochujang (pasta od ljute paprike), gochugaru (pahuljice čilija) i riblje kolačiće odnosno odeng možete kupiti u jednoj od internacionalnih trgovina, a tteoke možete i sami napraviti od rižinog brašna, soli, sezamovog ulja i vode. Video kako pripremiti tteok možete pogledati ovdje, a rižine njoke u ljutom umaku - tteokbokki na ovom linku. 

Sastojci za rižine njoke (tteok):

  • 250 g rižinog brašna
  • ½ žličice soli
  • 180 ml vode
  • 1 žličica tostiranog sezamovog ulja

Priprema rižinih njoka:

  1. Rižino brašno možete kupiti ili ga napraviti sami. Ako ga radite sami trebat će vam 450 g riže kratkog zrna. Operite je i zatim stavite u posudu s vodom, promiješajte rukom i procijedite. Ponavljajte postupak dok voda ne bude čista. Namočite u čistoj vodi preko noći. Procijedite rižu i miksajte dok ne dobijete brašno pa prosijte kroz sitno cjedilo. Krupnije komadiće ponovno izmiksajte. Brašno možete odmah iskoristiti ili spremiti u plastične vrećice i zamrznuti.
  2. Pomiješajte rižino brašno, sol i vodu u posudi. Vodu dodajte postepeno, ovisno o tome koliko vaše brašno ima vode možda će vam trebati više ili manje da umijesite tijesto.
  3. Smjesu prebacite u posudu koja može u mikrovalnu i poklopite nešto manjim poklopcem da para može izaći van. Zagrijte na dvije minute pa promiješajte kuhačom.
  4. Na radnu plohu razmažite polovicu sezamovog ulja pa pažljivo izvadite vruću smjesu i tucite je batom ili batićem oko pet minuta dok ne postane elastična i glatka. Navucite kuhinjske rukavice. Podijelite smjesu na osam komada pa zarolajte tijesto u valjak dugačak 10 centimetara. Nauljite ruke preostalim uljem i nježno ih zarolajte kako se ne bi lijepili jedan za drugi.


Sastojci za tteokbokki:

  • 450 g tteoka (rižinih njoka)
  • 1 l vode
  • 15 x 20 cm kelpa (kombu alga)
  • 7 suhih inćuna (bez glava i iznutrica)
  • 70 g gochujanga (chilli pasta)
  • 1 žlica gochugarua (pahuljice ljute papričice)
  • 2 jaja
  • 220 g ribljih kolačića prema želji (odens, fish cakes)
  • 1 žlica šećera
  • 3 mlada luka

Priprema tteokbokkija:

  1. Mladi luk narežite (svaki komad na tri djela). Jaja utvrdo skuhajte.
  2. Ulijte vodu u plitki lonac ili tavu pa dodajte sušene inćune i sušenu algu. Kuhajte 15 minuta na srednje jakoj vatri bez poklopca pa ih izvadite. Temeljac sačuvajte (trebalo bi ga biti oko dvije i pol šalice).
  3. Pomiješajte gochujang (pastu od ljute papričice), gochugaru (pahuljice ljute papričice) i šećer u maloj posudi.
  4. U temeljac dodajte rižine njoke, ljutu smjesu, narezani mladi luk, oguljena tvrdo kuhana jaja i po želji riblje kolačiće.
  5. Lagano promiješajte drvenom kuhačom kada prokuha. Pustite da lagano krčka i nastavite miješati dok njoki od riže ne omekšaju, a umak se zgusne, što bi trebalo potrajati oko 10 do 15 minuta.
  6. Prema potrebi dodajte još vode i nastavite miješati. Poslužite vruće.

 

  • #Recepti
  • #Tteok
  • #korejska kuhinja
  • #rižini njoki
  • #azijska kuhinja
  • #tteokbokki
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Oko 9000 eura za 500 grama sušene mandarine? Skupocjena namirnica koja liječi i sladi
Miris zlata
Skupocjena namirnica koja liječi i sladi: Plaćaju i 17 tisuća eura za kilogram korice mandarine
U mikrovalnoj, tavi i pećnici: 3 genijalna načina za savršeno pečene kestene
Odlični!
Pali svaki put: 3 genijalna načina za savršeno pečene kestene
Puna okusa i iznenađenja: Gusta juha od mrkve i jabuke
Neobično fina
Puna okusa i iznenađenja: Gusta juha od mrkve i jabuke
U bojama jeseni: Recept za lazanje s bundevom i špinatom
Kremaste i ukusne
U bojama jeseni: Recept za lazanje s bundevom i špinatom
Hrvatska putovnica je jača od američke
Henley Passport Indeks
Objavljena nova lista najmoćnijih putovnica svijeta, a Hrvatska je jača čak i od SAD-a
Tajne profesionalaca: Kako savršeno skuhati tjesteninu?
Škola kuhanja
Mario Mihelj savjetuje kako savršeno skuhati tjesteninu
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Impresivna okolica
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Turkana
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Jednostavno
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Tjedni jelovnik brza jela od 13.10 do 19.10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 brzih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje već vjerojatno imate sve sastojke kod kuće
Tjedni jelovnik jela sa žlicom za hladno vrijeme 6. 10. do 12. 10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 toplih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se mogu napraviti za malo novca

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Simbol ribe često se može vidjeti na automobilima
Jasna poruka
Ovaj simbol često se može vidjeti na automobilima: Znate li njegovo značenje?
Susjedi su pozvali policiju zbog buke: Nitko nije bio spreman na ono što su pronašli
Šok u Poljskoj
Gotovo 30 godina laži! Susjedi su pozvali policiju zbog buke: Nitko nije bio spreman na ono što su pronašli
Strava u Njemačkoj: Šetači u šumi pronašli tijelo, vjeruju da je to dječak koji je nestao
strava u njemačkoj
Fabian (8) je nestao u petak, a sada su šetači u šumi pronašli tijelo djeteta
show
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
Evo što znače obilježja na lijesu Halida Bešlića
tradicija i poštovanje
Koja je simbolika obilježja na lijesu Halida Bešlića?
Zaručila se Melina Galić, bivša supruga Harisa Đinovića
godinu dana nakon razvoda
Zaručila se bivša supruga Harisa Džinovića! U bračnu luku uplovit će sa starijim milijunašem
zdravlje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Veliko istraživanje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Nutricionisti otkrivaju
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
10 simptoma koje žene nakon 40-e nikad ne bi trebale ignorirati
Oprez!
10 simptoma koje žene nakon 40-e nikad ne bi trebale ignorirati
zabava
Nadmudrio nepristojnog medvjeda, njegovo rješenje oduševilo internet
Genijalno!
Nadmudrio nepristojnog medvjeda, njegovo rješenje oduševilo internet
Obiteljski izlazak nasmijao cijelu regiju: "Tko nema takvo iskustvo, nije se rodio na Balkanu"
Živa istina
Obiteljski izlazak nasmijao cijelu regiju: "Tko nema takvo iskustvo, nije se rodio na Balkanu"
Vlasnici podijelili snimke mačaka koje otkrivaju njihovu mračnu stranu
Nije im lako
Vlasnici podijelili snimke mačaka koje otkrivaju njihovu mračnu stranu
tech
Kupujete na Temuu? Stručnjak objasnio kakvim se trikovima služe kako bi privukli kupce
Više od 30 trikova
Kupujete na Temuu? Stručnjak objasnio kakvim se trikovima služe kako bi privukli kupce
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Novo istraživanje otkriva
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Patite od sindroma iritabilnog crijeva? Jedna terapija pokazuje velik potencijal u smanjenju simproma, a ne uključuje nikakve lijekove
provedena velika analiza
Patite od sindroma iritabilnog crijeva? Jedna terapija pokazuje velik potencijal u smanjenju simproma, a ne uključuje nikakve lijekove
sport
Hrvatska protiv Brazila i Kolumbije uoči SP 2026.
Finale prije finala
Bombastična vijest: Evo protiv koga će Hrvatska igrati uoči Mundijala
Noćna mora bez kraja: Česi ne mogu kući, ostali zarobljeni na otočju
Nevjerojatno
Noćna mora se nastavlja: Česi ne mogu kući, ostali zarobljeni na otočju
Obala Bjelokosti na nevjerojatan način izborila Svjetsko prvenstvo: Ovo svijet ne pamti!
Strašno
Obala Bjelokosti na nevjerojatan način izborila Svjetsko prvenstvo: Ovo svijet ne pamti!
tv
MasterChef: Požar u MasterChef kuhinji! ''Gledam u to i ne mogu vjerovati što se događa''
NE PROPUSTITE!
Požar u MasterChef kuhinji! ''Gledam u to i ne mogu vjerovati što se događa''
MasterChef: Ivanu Bariću pozlilo, a u mislima mu je bilo samo jedno: "Iznevjerio sam ih!"
SAMO JAKO!
Ivanu Bariću pozlilo, a u mislima mu je bilo samo jedno: "Iznevjerio sam ih!"
U dobru i zlu: Sestrine riječi ohrabrenja su ono što joj je bilo potrebno
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Sestrine riječi ohrabrenja su ono što joj je bilo potrebno
putovanja
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Jednostavno
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Impresivna okolica
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
novac
Više od polovice poduzetnika razmatra preseljenje u inozemstvo. Ovo je najpopularnija destinacija
Nije zbog poreza
Više od polovice poduzetnika razmatra preseljenje u inozemstvo. Ovo je najpopularnija destinacija
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Zašto Trump i desnica žele uništiti milijardera Georgea Sorosa
Česta meta
Zašto Trump i desnica žele uništiti milijardera Georgea Sorosa
lifestyle
Bienenstich ili pčelinji ubod: Recept za kolač koji svi traže
Savršenstvo!
Njemački kolač odličan je primjer da su jednostavne slastice najbolje, zato svi traže baš ovaj recept
Stan u zagrebačkoj Dubravi uređen s puno duše i šarma
KAO MALI RAJ
Stan u zagrebačkoj Dubravi pun duše i šarma, ali kuhinja je ipak najposebnija
Street style: Smeđa boja na zagrebačkoj špici
HIT SEZONE
15 Zagrepčanki odobrilo najveći jesenski trend, sviđa li se vama?
sve
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
Evo što znače obilježja na lijesu Halida Bešlića
tradicija i poštovanje
Koja je simbolika obilježja na lijesu Halida Bešlića?
Hrvatska protiv Brazila i Kolumbije uoči SP 2026.
Finale prije finala
Bombastična vijest: Evo protiv koga će Hrvatska igrati uoči Mundijala
Hot pot - 1
Vrući lonac

Juha ratnika: Popularno jelo iz kineskih restorana koje "nitko ne može skuhati sam"

Korijeni hot pota sežu u vrijeme Mongolskog carstva, kada se jela jednostavna juha s komadima konjetine i ovčetine. Krepkom juhom vojnici su vraćali snagu, pripremajući je u vlastitim kacigama... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close