Amaretti su talijanski blagdanski klasik. Sočni, a opet čvrste teksture, mali kolačići slast duguju bademima, kao i likeru Amaretto di Saronno koji je nastao u Lombardiji. Ako kod kuće nemate slavnog likera, zamijenite ga ekstraktom badema. U dobro zatvorenoj posudi amaretti će trajati tri do četiri dana – uspijete li im odoljeti.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak

Sastojci za amarette:

250 g bademova brašna
200 g šećera
kora jednog limuna
3 bjelanjka
1 žličica ekstrakta badema

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva. Lim obložite papirom za pečenje.

2. U velikoj posudi dobro izmiješajte bademovo brašno i šećer.
Dodajte naribanu koru limuna i miješajte još koju minutu pa stavite na stranu.

3. Napravite snijeg od bjelanjka, a netom prije nego što bude čvrst, umiješajte ekstrakt badema. Nježno pomiješajte suhe i mokre sastojke. Stavljajte po žlicu tijesta oblikovanog u loptice na papir. Prema želji ih možete i uvaljati u šećer. Pecite kolačiće oko 25 minuta ili dok im se dno lijepo ne zapeče.