Hrskavo carsko meso, svinjska potrbušina ili bajadera ne traži kompliciranu pripremu, a uz omiljenu salatu ili prilog brzo ćete imati spreman ručak.
Sastojci za carsko meso:
- 1 kg svinjske potrbušine (bez kosti)
- sol
Marinada:
- 1 dl sojina umaka
- 2 žličice senfa
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 1/2 žličice đumbira u prahu
Priprema carskog mesa:
- Meso operite i posušite papirom pa zarežite kožu i masnoću ispod nje. Posolite ga i ostavite dva sata u hladnjaku. Desetak minuta prije pečenja izvadite meso iz hladnjaka.
- Sastojke za marinadu pomiješajte pa premažite meso. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Meso položite na rešetku pećnice, ispod koje stavite lim za pečenje s malo vode kako bi se unutra skupljali sokovi od pečenja pa pecite jedan sat.
- Meso ponovno premažite marinadom pa pojačajte temperaturu na 200 °C i pecite još desetak minuta do pola sata. Preostaloj marinadi dodajte pokoju žlicu soka od pečenja i malo vode pa zagrijte i poslužite uz meso.
Kako se prije toga nismo sjetili! Genijalan trik za savršeno pečene - i brzo gotove krumpire +1