Hrskavo carsko meso, svinjska potrbušina ili bajadera ne traži kompliciranu pripremu, a uz omiljenu salatu ili prilog brzo ćete imati spreman ručak.

Sastojci za carsko meso:

  • 1 kg svinjske potrbušine (bez kosti)
  • sol
U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

Marinada:

  • 1 dl sojina umaka
  • 2 žličice senfa
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1/2 žličice đumbira u prahu

Priprema carskog mesa:

  1. Meso operite i posušite papirom pa zarežite kožu i masnoću ispod nje. Posolite ga i ostavite dva sata u hladnjaku. Desetak minuta prije pečenja izvadite meso iz hladnjaka. 
  2. Sastojke za marinadu pomiješajte pa premažite meso. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Meso položite na rešetku pećnice, ispod koje stavite lim za pečenje s malo vode kako bi se unutra skupljali sokovi od pečenja pa pecite jedan sat.
  3. Meso ponovno premažite marinadom pa pojačajte temperaturu na 200 °C i pecite još desetak minuta do pola sata. Preostaloj marinadi dodajte pokoju žlicu soka od pečenja i malo vode pa zagrijte i poslužite uz meso.

Kako se prije toga nismo sjetili! Genijalan trik za savršeno pečene - i brzo gotove krumpire Krumpir - 4 Krumpir - 1 Krumpir - 5 +1 Krumpir - 2