Nutellotti, talijanski kolačiće od Nutelle ne traže puno truda, a niti sastojaka. Kako biste ih pripremili trebat će vam tek brašno, jaje i čokoladni namaz s lješnjacima.

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak

Prema želji, za dekoraciju možete iskoristiti i sjeckane lješnjake, orahe ili sjemenke sezama. Šarene ili čokoladne mrvice, šećer u prahu ili višnje iz kompota još su neki od dekorativnih dodataka kojima se možete poigrati.

Za pripremu je najbolje koristiti talijansko 00 brašno, ali ako ga nemate pri ruci – iskoristite obično oštro brašno. Kolačići se mogu napuniti nadjevom prije ili nakon pečenja, a izbor je na vama: ako ih najprije napunite pa ispečete nadjev će biti kompaktniji.

Sastojci za kolačiće s Nutellom

  • 340 g Nutelle 
  • 110 g brašna
  • 1 srednje jaje

Priprema kolačića s Nutellom:

  1. Izmiksajte jaje i 180 g Nutelle dok smjesa ne postane glatka. Dodajte prosijano brašno pa ponovno izmiksajte u glatko tijesto. Tijesto zamotajte u plastičnu foliju i ohladite u hladnjaku 20 minuta.
  2. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva Celzija. Uzmite mali komad tijesta i oblikujte ga u lopticu veličine oraha. Ako želite, možete i izvagati svaku lopticu koja treba težiti oko 20 grama kako biste dobili kolačiće jednake veličine.
  3. U sredinu svakog kolačića utisnite prst ili dršku kuhače kako biste dobili prostor na nadjev. Preostalu Nutellu stavite u slastičarsku vrećicu i u sredinu svakog ohlađenog keksa istisnite malu količinu nadjeva. Prema želji pospite nasjeckanim lješnjacima ili sezamom. Pecite kolačiće 10 minuta pa ih ostavite da se hlade.