Nutellotti, talijanski kolačiće od Nutelle ne traže puno truda, a niti sastojaka. Kako biste ih pripremili trebat će vam tek brašno, jaje i čokoladni namaz s lješnjacima.

Prema želji, za dekoraciju možete iskoristiti i sjeckane lješnjake, orahe ili sjemenke sezama. Šarene ili čokoladne mrvice, šećer u prahu ili višnje iz kompota još su neki od dekorativnih dodataka kojima se možete poigrati.

Za pripremu je najbolje koristiti talijansko 00 brašno, ali ako ga nemate pri ruci – iskoristite obično oštro brašno. Kolačići se mogu napuniti nadjevom prije ili nakon pečenja, a izbor je na vama: ako ih najprije napunite pa ispečete nadjev će biti kompaktniji.

Sastojci za kolačiće s Nutellom

  • 340 g Nutelle 
  • 110 g brašna
  • 1 srednje jaje

Priprema kolačića s Nutellom:

  1. Izmiksajte jaje i 180 g Nutelle dok smjesa ne postane glatka. Dodajte prosijano brašno pa ponovno izmiksajte u glatko tijesto. Tijesto zamotajte u plastičnu foliju i ohladite u hladnjaku 20 minuta.
  2. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva Celzija. Uzmite mali komad tijesta i oblikujte ga u lopticu veličine oraha. Ako želite, možete i izvagati svaku lopticu koja treba težiti oko 20 grama kako biste dobili kolačiće jednake veličine.
  3. U sredinu svakog kolačića utisnite prst ili dršku kuhače kako biste dobili prostor na nadjev. Preostalu Nutellu stavite u slastičarsku vrećicu i u sredinu svakog ohlađenog keksa istisnite malu količinu nadjeva. Prema želji pospite nasjeckanim lješnjacima ili sezamom. Pecite kolačiće 10 minuta pa ih ostavite da se hlade.

7 finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja koštaju do 5 eura Juha od leće i korijenastog povrća Zobena kaša s jabukama i cimetom Tjestenina s umakom od rajčice +1 Pogačice s mljevenim mesom

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju