Kuglice od kikiriki-maslaca i čokolade napravit ćete za čas, a najkompliciranija točka recepta je ona u kojoj čekate da se ohlade… čitavu noć. Za ove sočne kekse treba vam samo sedam sastojaka, jedna zdjela u kojoj ćete ih izmiješati i malo volje za oblikovanje.
Okus im je odličan, a uz to su zabavni za žvakanje. A i ne moraju biti samo desert, već i ukusan doručak, prema potrebi i - za ponijeti.
Sastojci za kekse od kikiriki-maslaca i čokolade:
- 160 ml neslanog kremastog maslaca od kikirikija
- 120 ml javorovog sirupa
- 2 žlice kokosovog ulja
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 1/2 čajne žličice soli
- 225 g zobenih pahuljica
- 100 g čokoladnih suza ili čokolade narezane na komadiće
Priprema keksa od kikiriki-maslaca i čokolade:
- Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane.
- U zdjeli pomiješajte maslac od kikirikija, javorov sirup, kokosovo ulje, vaniliju i sol. Dodajte zobene pahuljice i komadiće čokolade pa promiješajte.
- Žlicom vadite malo po malo smjese, oblikujte je u kuglice i slažite u pripremljeni lim. Kuglice možete po želji i spljoštiti kako biste dobili kalsični oblik keksa.
- Ostavite preko noći u hladnjaku da se keksići stegnu.
Brzo, fino i bez puno suđa: 7 neodoljivih ljetnih jela za svaki dan ovog tjedna +0