Kuglice od kikiriki-maslaca i čokolade napravit ćete za čas, a najkompliciranija točka recepta je ona u kojoj čekate da se ohlade… čitavu noć. Za ove sočne kekse treba vam samo sedam sastojaka, jedna zdjela u kojoj ćete ih izmiješati i malo volje za oblikovanje.

Okus im je odličan, a uz to su zabavni za žvakanje. A i ne moraju biti samo desert, već i ukusan doručak, prema potrebi i - za ponijeti.

Sastojci za kekse od kikiriki-maslaca i čokolade:

  • 160 ml neslanog kremastog maslaca od kikirikija
  • 120 ml javorovog sirupa
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1/2 čajne žličice soli
  • 225 g zobenih pahuljica
  • 100 g čokoladnih suza ili čokolade narezane na komadiće

Priprema keksa od kikiriki-maslaca i čokolade:

  1. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane.
  2. U zdjeli pomiješajte maslac od kikirikija, javorov sirup, kokosovo ulje, vaniliju i sol. Dodajte zobene pahuljice i komadiće čokolade pa promiješajte.
  3. Žlicom vadite malo po malo smjese, oblikujte je u kuglice i slažite u pripremljeni lim. Kuglice možete po želji i spljoštiti kako biste dobili kalsični oblik keksa.
  4. Ostavite preko noći u hladnjaku da se keksići stegnu.

  Brzo, fino i bez puno suđa: 7 neodoljivih ljetnih jela za svaki dan ovog tjedna Tost Šopska salata +0 Kremasta tjestenina bez mrvice ulja ili vrhnja

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju