Tražite li recept za tart bez brašna i mlijeka, poslužiti vam može jednostavan desert za koji će vam trebati tek nekoliko sastojaka. Od zobenih pahuljica radi se granola, uz dodatak meda, kakaa i badema, koja se potom kratko kuha na vatri i utiskuje u kalup. Jedan od dodataka koji naglašava okuse je sol, zahvaljujući kojoj će čokoladni nadjev biti još primamljiviji.
Sastojci za čokoladni tart
Podloga
- 225 g zobenih pahuljica
- 3 žlice kokosovog ulja
- 2 žličice soli
- 3 žlice javorovog sirupa ili meda
- 3 žlice kakaa
- 3 žlice bademovog brašna
Nadjev:
- 400 ml kokosovog mlijeka
- 2 žlice javorovog sirupa ili meda
- 200 g kvalitetne crne čokolade
- 3-4 prstohvata soli
Za ukras:
- listići badema
Priprema čokoladnog tarta:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzija. Pomiješajte zobene pahuljice, kokosovo ulje, sol, javorov sirup ili med, kakao i bademovo brašno u malom loncu i zagrijte na laganoj vatri.
- Namastite kalup biljnim maslacem ili kokosovim uljem. Dodajte smjesu u kalup za tart i utisnite je na dno i sa strane. Smjesa će biti malo ljepljiva, ali trud se isplati. Pecite u pećnici 5-7 minuta.
- Zagrijte kokosovo mlijeko s javorovim sirupom ili medom i komadićima čokolade miješajući. Postepeno dodajte sol, kušajući između dodavanja.
- Prelijte podlogu od zobenih pahuljica pa vratite u pećnicu i pecite 20-ak minuta. Nadjev treba biti još malo mekan. Na topao kolač, kada je gotov, dodajte listiće badema. Ostavite da se ohladi pa prebacite u hladnjak. Kada se stisne, tart je spreman.
Jela koja se rade "ni od čega": 7 sirotinjskih recepata za svaki dan ovog tjedna +0