Tražite li recept za tart bez brašna i mlijeka, poslužiti vam može jednostavan desert za koji će vam trebati tek nekoliko sastojaka. Od zobenih pahuljica radi se granola, uz dodatak meda, kakaa i badema, koja se potom kratko kuha na vatri i utiskuje u kalup. Jedan od dodataka koji naglašava okuse je sol, zahvaljujući kojoj će čokoladni nadjev biti još primamljiviji.

Sastojci za čokoladni tart


Podloga

  • 225 g zobenih pahuljica
  • 3 žlice kokosovog ulja
  • 2 žličice soli
  • 3 žlice javorovog sirupa ili meda
  • 3 žlice kakaa
  • 3 žlice bademovog brašna

Nadjev:

  • 400 ml kokosovog mlijeka
  • 2 žlice javorovog sirupa ili meda
  • 200 g kvalitetne crne čokolade
  • 3-4 prstohvata soli

Za ukras:

  • listići badema

Priprema čokoladnog tarta: 

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzija. Pomiješajte zobene pahuljice, kokosovo ulje, sol, javorov sirup ili med, kakao i bademovo brašno u malom loncu i zagrijte na laganoj vatri.
  2. Namastite kalup biljnim maslacem ili kokosovim uljem. Dodajte smjesu u kalup za tart i utisnite je na dno i sa strane. Smjesa će biti malo ljepljiva, ali trud se isplati. Pecite u pećnici 5-7 minuta.
  3. Zagrijte kokosovo mlijeko s javorovim sirupom ili medom i komadićima čokolade miješajući. Postepeno dodajte sol, kušajući između dodavanja.
  4. Prelijte podlogu od zobenih pahuljica pa vratite u pećnicu i pecite 20-ak minuta. Nadjev treba biti još malo mekan. Na topao kolač, kada je gotov, dodajte listiće badema. Ostavite da se ohladi pa prebacite u hladnjak. Kada se stisne, tart je spreman.

Jela koja se rade "ni od čega": 7 sirotinjskih recepata za svaki dan ovog tjedna Pirjane mahune sa špekom i lukom sjajan su prilog uz ručak ili večeru Špageti s 20 češnjeva češnjaka +0 Pašta fažol

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju