Preprženi ravioli s ricottom jednostavno su i brzo jelo koje pršti okusima. Najneobičnije u njemu su upravo ne samo kuhani, nego preprženi pa ukuhani ravioli, što će vam dati sasvim novo iskustvo ove omiljene punjene talijanske tjestenine.

Umak od ricotte oda je jednostavnosti. Začinjen tek s malo limunove korice i začinskog bilja ostat će dovoljno neutralan da finim prženim raviolima ne oduzme glavnu ulogu, a opet, tako remast i osvježavajuć, bit će ima savršena nadopuna.

Preprženi ravioli s ricottom - sastojci:

  • 85 g slanog maslaca
  • 450 g nekuhanih raviola sa sirom, odmrznutih ako su bili smrznuti
  • 80 ml vode
  • svježe naribana korica 1 limuna
  • 250 g ricotta sira
  • svježe začinsko bilje (bosiljak, timijan), za posluživanje
  • sol
  • papar

Preprženi ravioli s ricottom - priprema:

  1. Zagrijte 2/3 maslaca u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Kada zakuha i poče dobivati smeđu boju, dodajte raviole u jednom sloju.
  2. Pržite raviole s jedne pa s druge strane, oko dvije do tri minute sa svake, dok ne postanu zlatni i hrskavi.
  3. Dodajte vodu i poklopite tavu. Pustite da se ravioli krčkaju oko 5 do 8 minuta, dok ne omekšaju.
  4. Otklopite i promiješajte. Dodajte preostali maslac. Posolite i popaprite svježe mljevenim crnim paprom.
  5. Na kraju umiješajte ricottu, koricu jednog limuna i svježe začinsko bilje.
  6. Poslužite odmah.

Znate li što je ajngemahtec? Pitanje na kojem su pali kandidati za gradonačelničku poziciju u Zagrebu +0 Ajngemahtec