Sami možete napraviti podlogu za ovu pitu od čokoladnog pudinga i šlaga – i to od tek tri sastojka: nešto brašna, maslaca i margarina.

Ne treba vam instant-smjesa za čokoladni puding da biste napravili ni kremu. Puding možete skuhati i sami od mlijeka, čokolade i kakao praha, te ga zgusnuti uz pomoć kukuruznog škroba.

Pitu od čokoladnog pudinga stavite u hladnjak da se stisne i ohladi, a kada ste spremni za posluživanje nabrzaka napravite i šlag.

Nastavite čitati tekst kako biste otkrili koji su vam sve sastojci potrebni za pripremu ove fine pite od čokoladnog pudinga i šlaga.

Sastojci za pitu od čokoladnog pudinga:

Sastojci za podlogu:

160 g brašna
90 g hladnog maslaca
30 g hladnog margarina

Sastojci za kremu:

750 ml punomasnog mlijeka
115 g tamne čokolade (ne više od 60 posto)
70 g šećera
30 g kukuruznog škroba
3 žlice nezašećerenog kakao praha
1 čajna žličice ekstrakta vanilije
prstohvat soli

Sastojci za šlag:

250 g vrhnja za šlag
2 žlice šećera

Priprema:

  1. Napravite podlogu: pomiješajte brašno s hladnim maslacem i margarinom nasjeckanim na kocke. Utisnite maslac i margarin u brašno dok ne dobijete smjesu mrvičaste teksture. Dodajte malo ledeno hladne vode – otprilike dvije žlice – kako biste povezali sastojke u kompaktno tijesto.
  2. Prebacite tijesto na pobrašnjenu površinu, kratko ga zamijesite i formirajte disk promjera oko 13 centimetara. Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na oko sat vremena.
  3. Ohlađeno tijesto stavite na pobrašnjenu površinu i razvucite u krug promjera 28 centimetara te stavite u namašćeni okrugli kalup promjera 22 centimetara. Višak tijesta prevucite preko ruba kalupa.
  4. Vilicom ispikajte površinu tijesta i stavite u hladnjak na 30 minuta.
  5. Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.
  6. Ohlađeno tijesto za pitu prekrijte papirom za pečenje, pa preko svega stavite keramičke kuglice za pečenje.
  7. Stavite tijesto za pitu u prethodno zagrijanu pećnicu na oko 25min da se ispeče. Izvadite ga iz pećnice i pustite da se ohladi do kraja.
  8. Napravite kremu za pitu: Pomiješajte zajedno šećer, kukuruzni škrob i kakao prah s malo soli u većem loncu, pa postepeno ulijte mlijeko.
  9. Zagrijte smjesu na štednjaku. Miješajte smjesu bez prestanka kako biste izbjegli pojavu grudica.
  10. Pustite da smjesa zavrije i zgusne se.
  11. Kada je puding gotov uklonite ga s vatre pa u njega dodajte sitno nasjeckanu tamnu čokoladu i ekstrakt vanilije. Miješajte dok se čokolada ne otopi i ne dobijete glatki puding.
  12. Prelijte dobivenu kremu preko ohlađenog tijesta za pitu, i pustite da se sve ohladi do kraja. Stavite u hladnjak na barem dva sata da se pita stisne.
  13. Kada pitu želite poslužiti, mikserom istucite vrhnje u šlag i zasladite ga s dvije žlice šećera. Dobiveni šlag premažite preko ohlađene pite. Dobar tek!

Kako se počela konzumirati, gdje "raste" i zašto Kolumbu trebamo reći hvala? Sve što niste znali o čokoladi +0 Bijela čokolada s dodatkom vrhnja za kuhanje odličan je napitak za vruće ljetne dane

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju