Iako ima zaista puno recepta za gurmanske burgere, bitno je pronaći onaj koji će zadovoljiti vaše nepce. Svaki burger ima svoju priču, pa ako više volite meso, a manje povrće, stavite naglasak na kvalitetne komade mesa, a nije naodmet razmisliti i o duplom burgeru.

Na tržištu se mogu pronaći i kvalitetni domaći proizvodi koji su blaži i laganiji od drugih Hrana i piće Bez grižnje savjesti: Pronašli smo suhomesnate proizvode u kojima možemo uživati svaki dan

Burger koji će osvojiti svačije srce, a posebice vaših prijatelja Slavonaca, zasigurno je onaj sa slaninom. Taj dodatak dobrodošlo je pojačanje svakome burgeru. Pržena slanina dat će posebni šmek vašem burgeru zbog kojeg će svaki zalogaj biti pravi užitak.

DOBRO rolana panceta DOBRO rolana panceta (Foto: PR)

No bitno je izabrati onu pravu koja neće razočarati, a od čijeg će mirisa rasti zazubice. Jedna takva je slanina DOBRO, koja je izrađena od najkvalitetnijih komada mesa te ima karakterističan miris dima i prirodnih začina. Takva slanina učinit će i prosječan burger gurmanskim. Osim klasične ravne slanine, DOBRO proizvodi rolanu pancetu koja je idealnog okruglog oblika kao stvorenog za burgere. Baš kao i kod slanine, i za nju je također birano samo najbolje, i to iz srca Slavonije. Karakterističan miris, nježna tekstura i blagi slatkasto-slani okus raspametit će svakog ljubitelja vrhunskih komada mesa.

DOBRO slanina DOBRO slanina (Foto: PR)

Kako biste napravili slastan burger, bitno je pripaziti da se meso ne prži dulje nego što bi trebalo kako ne bi postalo suho i samim time neukusno. Da bi meso zadržalo sočnost, ali i ostalo jednake veličine kao i pecivo, napravite u sredini mesa udubinu prstom. To funkcionira jedino ako ne zaboravite na zlatno pravilo prilikom spravljanja burgera, a ono kaže da se burger okreće samo jednom te da se meso ne smije stiskati. Tako će zadržati sočnost, pa će svaki zalogaj biti poput rapsodije.

Burger pancetaš
brioche peciva
180 – 200 grama mljevene junetine
DOBRO slanina ili rolana panceta
ljubičasti luk
kiseli krastavci
topivi sir po želji

Umak:
2 žlice majoneze
3 žlice senfa
2 žlica meda
žličica soka od limuna ili malo jabučnog octa
papar

Priprema:
Oblikujte meso u pljeskavice, debljine oko 2 centimetra i dobro ga posolite sa svake strane. Popržite ga na roštilju ili tavi 3 do 4 minute sa svake strane. Kada ga okrenete na stranu koju ste popržili, stavite topivi sir po želji. Sa strane na grill ili na drugu tavu stavite nakratko brioche peciva kako bi dobili zlatnu boju, a potom i DOBRO slaninu ili rolanu pancetu. Pržite je dok ne postane hrskava. Skinite oboje s roštilja ili tave kada je gotovo i na pecivo s obje strane namažite prethodno spravljen umak. Stavite burger sa sirom na pecivo, dodajte slaninu, luk i kisele krastavce te poklopite burger s pecivom.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom DOBRO po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju