Uz samo nekoliko sastojaka lako možete pripremiti specijalitete idealne za druženje. Pečeni krumpir jedno je od jela koje ne traži vještinu u kuhinji, a najzabavniji dio je punjenje omiljenim sastojcima. Poslužite ih uz salatu i - uživajte. 

Sastojci za punjene krumpire:

  • 8 srednjih krumpira
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 300 g kiselog vrhnja
  • 150 g slanine
  • 2 ljutike
  • svežnjić vlasca
  • 1 mala glavica češnjaka

Priprema punjenih krumpira:

  1. Krumpire očistite, dobro operite i osušite.
  2. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzija.
  3. Slaninu narežite na tanke ploške i stavite je na tavu da se prži. Kada postane hrskava, izvadite je i stavite na stranu, a ulje sačuvajte.
  4. Krumpire izbockajte pa nauljite i posolite. Stavite ih u pećnicu na rešetku, ispod koje stavite lim za pečenje. Pecite oko sat i 20 minuta, ili dok se ne ispeku.
  5. Glavici češnjaka odrežite vrh, nauljite ga i zamotajte u aluminijsku foliju pa stavite u pećnicu. Izvadite ga nakon 45 minuta i ostavite da se hladi.
  6. Pomiješajte kiselo vrhnje, sjeckanu ljutiku i sjeckani vlasac.
  7. Istisnite pečeni češnjak iz košuljice pa mu dodajte malo ulja od pečenja slanine i promiješajte.
  8. Zarežite koru svakog krumpira pa ih premažite kremom od češnjaka, dodajte vrhnje s ljutikom i pospite hrskavom slaninom.

Savršenstvo bez mane: 5 recepata za ljubitelje hrskavog i sočnog krumpira Boxty Hash browns američki je specijalitet od krumpira Zgnječeni pečeni krumpiri su gastro hit +0 Krumpir je vrlo hranjiva namirnica

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju