Kremasti umak s mladim lukom ima samo 4 sastojka i gotov je odmah. Za light-varijantu ovog jednostavnog recepta, kiselo vrhnje možete zamijeniti jogurtom.

Umak s mladim lukom poslužite uz zdravi ili manje zdravi snack ili uz glavno jelo. Izvrsno se slaže sa sjeckanim povrćem, čipsom i tortiljama, začinjenom i prženom hranom, a ako ga namažite na krekere, dobit ćete najbrže kanapee. Ako slučajno ne pojedete sve odjednom, čuvajte ga prekrivenog u hladnjaku.

Sastojci za kremasti umak s mladim lukom:

  • 400 g kiselog vrhnja ili čvrstog jogurta
  • 5 glavica mladog luka, sitno nasjeckanog
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • 1 čajna žličica suhog peršina
  • 1 mladi luk, nasjeckan (za ukras, po želji)
  • sol, papar 

Priprema kremastog umaka s mladim lukom:

  1. Pomiješajte sve sastojke. Dodajte soli i papra i dobro promiješajte.
  2. Prekrijte i stavite u hladnjak do posluživanja.
  3. Prije posluživanja po želji ukrasite nasjeckanim mladim lukom.

 

Za prste polizati: Recept za sočnu piletinu okupanu medom i čilijem, koja tako dobro ide uz omiljeni meksički umak Naš drugi masterclass pod nazovom ''Bijeg na jug'' - 33 Napravite emulziju za meso Naš drugi masterclass pod nazovom ''Bijeg na jug'' - 32 +18 Kvalitetno meso našim je kandidatima omogućio Cekin

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju