Kremasti umak s mladim lukom ima samo 4 sastojka i gotov je odmah. Za light-varijantu ovog jednostavnog recepta, kiselo vrhnje možete zamijeniti jogurtom.
Umak s mladim lukom poslužite uz zdravi ili manje zdravi snack ili uz glavno jelo. Izvrsno se slaže sa sjeckanim povrćem, čipsom i tortiljama, začinjenom i prženom hranom, a ako ga namažite na krekere, dobit ćete najbrže kanapee. Ako slučajno ne pojedete sve odjednom, čuvajte ga prekrivenog u hladnjaku.
Sastojci za kremasti umak s mladim lukom:
- 400 g kiselog vrhnja ili čvrstog jogurta
- 5 glavica mladog luka, sitno nasjeckanog
- 1 čajna žličica češnjaka u prahu
- 1 čajna žličica suhog peršina
- 1 mladi luk, nasjeckan (za ukras, po želji)
- sol, papar
Priprema kremastog umaka s mladim lukom:
- Pomiješajte sve sastojke. Dodajte soli i papra i dobro promiješajte.
- Prekrijte i stavite u hladnjak do posluživanja.
- Prije posluživanja po želji ukrasite nasjeckanim mladim lukom.
Za prste polizati: Recept za sočnu piletinu okupanu medom i čilijem, koja tako dobro ide uz omiljeni meksički umak +18