Kokos i limun sjajan su par. Te su namirnice glavne zvijezde ukusnih energetskih kuglica koje su odličan izbor za one trenutke kada vam se jede nešto slatko, ali ne želite ići u trgovinu.

Energetske kuglice od kokosa i limuna pripremaju se u svega nekoliko minuta u kvalitetnom blenderu ili sjeckalici povrća te ne iziskuju termičku obradu. U receptu se koristi limunova korica pa je iznimno važno nabaviti organski plod koji nije šprican.

Da biste napravili ovaj recept, ne treba vam bijeli šećer – smjesu zasladite javorovim sirupom, agavom ili medom. Napravljene kuglice čuvajte u posudi u hladnjaku do sedam dana te jedite za doručak, međuobrok ili nakon treninga.

Sastojci:

  • 300 g kokosovih pahuljica
  • 180 g javorova sirupa ili agave
  • 60 g bademova brašna
  • 60 g kokosova brašna
  • 60 ml kokosova mlijeka iz konzerve
  • 1 veliki limun

Priprema:

  1. U sjeckalicu povrća ili dobar blender stavite kokosove pahuljice, kokosovo i bademovo brašno, kokosovo mlijeko, javorov sirup i naribanu koricu jednog organskog limuna.
  2. Pulsirajte dok se smjesa ne poveže.
  3. Ako je smjesa previše suha dodajte još kokosova mlijeka. Ako je previše vlažna dodajte još kokosovih pahuljica. Cilj je dobiti smjesu koja se lako može oblikovati u kuglicu.
  4. Od dobivene smjese rukama oblikujte 15 do 20 manjih kuglica koje po želji možete uvaljati u kokosovo brašno.
  5. Stavite kuglice u hladnjak da se stisnu oko pola sata pa ih poslužite. Dobar tek!

Omiljeni "Djevac": Recept za kremasti koktel koji miriše na kokos, kavu i rum Bushwacker - 1 Bushwacker - 4 Bushwacker - 3 +0 Bushwacker - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju