Dark Blue Stores, novi dućan u Tkalčićevoj ulici u imenu nosi posvetu „plavom“ Zagrebu, a na policama ima sve što je potrebno za gurmansku gozbu: slane delicije, zanatske čokolade, vrhunska alkoholna pića pa čak i cigare.

“Godinama mi je bio san spojiti najbolje od najboljeg što se može naći na stolu svakoga od nas” – kaže vlasnik Orce Lambevski.

Pomno birani makedonski ajvar, drniški pršut, slavonski kulen, talijanska mortadela, livanjski, istarski i paški sir, odabrana makedonska i istarska vina, likeri i aperitivi čine većinu ponude „plavog dućana““.

''Dugo sam tražio posebno mjesto u Zagrebu gdje bih otvorio ovakav prostor jer na ovaj način želim ponuditi svim domaćim gastronomima mogućnost da na jednom mjestu kupe sve ono što vole jesti i piti. Strancima ovakvom ponudom pričamo priču o našoj gastro tradiciji koju mogu okusiti i prilikom kupovine. Ono čime se oduševe lako mogu ponijeti i kući kao pomno odabran gastro suvenir'' - kaže Lambevski.

Dark Blue Stores podijeljen je u nekoliko cjelina a glavno mjesto zauzima 'mesnica' u kojoj delicije potpisuju vrhunski proizvođači kao što su drniška pršutana Perajica Mile, OPG Antolović i Karinčić. Osim pršuta, pronaći ćete i kulen od crne slavonske svinje, odličnu slaninu čvarke, kuhanu šunku, kobasice i mortadelu.

Dark Blue Stores - 8 Dark Blue Stores - 8 (Foto: Nikola Zoko)

U selekciji sireva su popularni brendovi Puđa, Gligora i Špin, kao i nagrađivani sir Čemeljić s malog obiteljskog gospodarstva. A osim domaćeg ajvara, ondje ćete naći i makedonske papričice punjene feta sirom, pinđur, malidžano, kao i pepperfeto - kremasti namaz idealan za roštilj.

“Svi ovi proizvodi se mogu kušati i prije kupovine kako biste i sami odabrali svoju dobitnu kombinaciju suhomesnatih proizvoda i sira, a onda sve što vam se sviđa ponijeti kući i u posebno dizajniranim platama koje za vas svakodnevno radimo” - kaže Mirjana Močiljanin voditeljica maloprodaje i dodaje:

„Pazili smo s odabirom vina kako bismo imali za svakog ponešto, ali i ispričali priču o raznolikosti vinske ponude ovog podneblja. Tako na policama imamo etikete hrvatskih vinarija Matuško, Plenković, Kabola, Meneghetti, makedonska vina Bovin, Kamnik, Popov, Tikveš, ali i likere od Aure (većina ih je dobila zlatnu medalju), Croatian Rose gin koji se ekskluzivno prodaje kod nas.

Dark Blue Stores - 3 Dark Blue Stores - 3 (Foto: Nikola Zoko)

Makedonsko-hrvatska hedonistička priča uskoro će se pojaviti i na hrvatskoj obali, ali o tome nešto kasnije…

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju