Prozirni kufer? Pa tko bi i zašto to ikad htio imati? Automatski ako nosite nešto vrijedno postali biste meta lopova, a ne daj bože da ukrcate slučajno i neke igračke iz spavaće sobe. Ipak, ne sumnjamo kako se nekima ova ideja i sviđa, tko zna, uvijek ima i onih koji se vole pohvaliti kojom markiranom krpicom, ali i onih koje naprosto nije puno briga što drugi misle, pa ako im ovako nešto poklonite – nosit će ga.

Ovaj model kufera njegovi tvorci opisali su „neustrašivim, ali razigranim odgovorom na opsesivan ragovor o privatnosti i anonimnosti danas“. U svakom slučaju, očito su htjeli isprovocirati reakciju, a čim se o kuferu i piše, to im je očito pošlo za rukom.

 

 

Objavu dijeli RIMOWA (@rimowa)

 

Obilježavajući svoju 120. godišnjicu postojanja luksuzna putnička marka Rimowa sa sjedištem u njemačkom Kolnu odlučila se po prvi put na suradnju s talijanskom tvrtkom Off – White koja je poznata po izradi unikatnih proizvoda. Plod suradnje je upravo nastanak ovog neobičnog kufera.

Iz tvrtke su poručili kako je kufer nastao kao „eksperiment u kojem se proučavalo putovanje i emocionalna povezanost s vlastitim, osobnim stvarima“. Kufer je predstavljen krajem lipnja na sajmu u Parizu, a ono što je sigurno dobro jest činjenica da ga pred carinicima i osiguranjem nećete imati potrebe otvarati, s obzirom da je njegov sadržaj vidljiv.

 

 

Objavu dijeli RIMOWA (@rimowa)

 

U svakom slučaju, ako ste jedan od onih koji smatraju kako je privatnost precijenjena, a pritom imate i mnogo novaca, svratite na rimowa.com i naručite si jedan primjerak po cijeni od 850 eura. Da, ovaj kufer je ipak samo za – odlikaše.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju