Nakon Oreo cheesecakea koji se ne peče, predstavljamo novi genijalni recept naše blogerice Barbare, koji će vas napuniti energijom i osigurati vam dnevnu dozu slatkog. Još Barbarinih recepata i priča s putovanja potražite na njenom blogu Foodiona, YouTube kanalu ili Facebook stranici.

'Moj omiljeni nedjeljni doručak su američke palačinke, ili kako ih od milja zovem činkice! :) Odmah ujutro se boostam energijom i dobrim raspoloženjem, kad vidim lijepo poslagane činkice na svom tanjuru. Već sam pisala o zdravim palačinkama koje sam radila s lanenim brašnom, ovaj put koristila sam bezglutensko i heljdino brašno. No, vi možete koristiti pšenično brašno i sve klasične sastojke. Američke palačinke nisu rezervirane samo za nedjeljna jutra, pripremati ih možete kad god osjetite neizdrživu želju za slatkim!'

Američke palačinke s borovnicama i čokoladom

Sastojci:

15 ml kokosovog ulja
50 g heljdinog i bezglutenskog brašna
prašak za pecivo
1/2 banane
2 jaja
100 ml bademovog mlijeka
50 g borovnica
50 g tamne čokolade

Priprema: 

1. U posudi izmiksajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
2. U drugoj posudi izmiksajte žumanjke, brašno, prašak za pecivo, mlijeko i ulje.
3. Zatim dodajte izgnječenu bananu i u nekoliko navrata snijeg od bjelanjaka te lagano promiješajte pjenjačom.
4. Na kraju dodajte borovnice i komadiće tamne čokolade i pažljivo promiješajte kako se borovnice ne bi raspale.
5. Malu količinu smjese stavite peći na tavu oko 30-40 sekundi sa svake strane.
6. Gotove palačinke poslužite uz pekmez, med ili javorov sirup.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju