U skladu s dugogodišnjom tradicijom, Submarine, popularni hrvatski lanac burger restorana, ponovno pokreće svoju dobrotvornu akciju na Svjetski dan osoba s Down sindromom. U suradnji s poznatim brendom HYPERsocks, dizajnirali su originalne šarene čarape, koje od danas možete kupiti u svim Submarine restoranima diljem Hrvatske.

Cilj akcije je pružiti podršku Hrvatskoj zajednici za Down sindrom i njezinim programima edukacije mladih za osamostaljivanje, stoga će sav prikupljeni iznos od prodaje čarapa bit će doniran Hrvatskoj zajednici za Down sindrom.

"Planiramo poslati dvoje mladih s Down sindromom u Italiju na tečaj za osamostaljivanje, u suradnji s Udrugom za sindrom Down iz Potenze iz Italije. Ovaj tečaj će biti važan korak prema njihovoj samostalnosti i integraciji u društvo", objasnila je Dinka Vuković, predsjednica Hrvatske zajednice za Down sindrom.

Društveno odgovorno poslovanje je uvijek bilo sastavni dio našeg poslovanja, stoga smo ponosni što smo i ove godine pokretači ove vrijedne akcije. Želimo olakšati put mladima s Down sindromom prema samostalnosti i integraciji u društvo i nadamo se da će nam Submarine gosti u tome pomoći", izjavio je Luka Jureško, operativni direktor Submarinea.

Svi zainteresirani za podršku ovoj hvale vrijednoj inicijativi mogu kupiti čarape u Submarineovim restoranima diljem Hrvatske. Submarine restorani nalaze se u Zagrebu, Rijeci, Zadru i Splitu. Broj čarapa je ograničen, a osim ovogodišnjeg dizajna, moći ćete kupiti i dizajn od prošle godine.

Požurite i osigurajte svoj primjerak te podržite mlade s Down sindromom u njihovom putu prema samostalnosti i integraciji.

Više informacija o čarapama pronađite na Submarine Facebook ili Instagram profilu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju