Lutanje zelenim brežuljcima, otkrivanje skrivenih vinarija i obiteljskih gospodarstava u kojima vrijedni domaćini nude domaći sir i pršut uvjerljivi su razlozi za posjet Toskani. Odlučite li se za talijansku avanturu tijekom ljeta dobro je potražiti smještaj s bazenom kako biste se mogli osvježiti nakon razgledavanja neodoljivih gradića. Rustikalne vile karakteristične su za taj kraj, a cijena noćenja pristupačnija je nego na Jadranu.

U blizini Firenze

Na 20 minuta od Firence, jednog od glavnih aduta Toskane, nalazi se zelena oaza u mjestu Pontassieve. Vila u hladu čempresa okružena je maslinama i vinogradima, šumom i drevnim selima. Apartman Tiziano prima dvoje ljudi, a osim spavaonice s velikim krevetom ima i kupaonicu. Gosti mogu dijeliti zajednički bazen ili se osamiti u svojem kutku za uživanje. Cijena: od 152 kune.

Pontassieve - 1 Pontassieve - 1 (Foto: Airbnb.com)

Nadomak plaža

Oko kilometar od drevnih zidina Lucce nalazi se Vila Gabriella. Na sat vremena od Firence, pola sata od Pise i sat i pol do Siene, izvrsna je polazišna točka za istraživanje. Dosadi li vam guštanje u bazenu, možete krenuti na jednu od plaža - Marina Di Vecchiano udaljena je pola sata automobilom. Vila Gabriella prima tri gosta, a na raspolaganju je ljetni bazen, mali privatni vrt s roštiljem. Cijena: od 152 kune.

> Najpoznatiji mesar na svijetu zbog kojeg svi dolaze u Toskanu

Imanje za "manji razred“

Na granici Umbrije i Toskane u mjestu Lisciano Niccone nalazi se kamena kuća koja se smjestila među dražesnim brežuljcima. Brojne su kombinacije smještaja, a na imanju može odsjesti više od 16 gostiju (do 24) u 6 apartmana. Bazen je idealan za promatranje zelenila – ili čekanje dok netko ne pripremi roštilj, za koji je također osiguran prostor. Izdvojena prostorija namijenjena je doručku, a koristiti se može i perilica rublja. Djeca također imaju svoj prostor za igru. Cijena: od 183 kune.

> Neponovljiva Firenca: Kako najbolje provesti vikend u srcu Toskane?

Dobro vino i domaća hrana

U Chiantiju, regiji poznatoj po vinu koje se toči iz trbušastih boca opletenih slamom pregršt je mogućnosti za istraživanje. Taj brežuljkasti kraj leži u trokutu između Firence, Siene i Arezza u Toskani. U srcu vinorodne regije nalazi se vila iz 1912. godine, a primiti može 12 gostiju. Na farmi se proizvode maslinovo ulje i med, a gosti mogu uživati u domaćem povrću iz vrta. Dolazite li s djecom, prema potrebi se može organizirati i dadilja. Cijena: od 190 kuna.

Carmignano - 1 Carmignano - 1 (Foto: Airbnb.com)

Dnevna doza umjetnosti

Umjetnički smještaj u Carmignanu s kojeg preko brežuljaka puca pogled na Firencu. Mir možete pronaći u privatnom vrtu s mediteranskim biljem ili bazenu, među vinogradima i maslinicima. Apartman u kojem ćete biti smješteni sastoji se od velike spavaće sobe, dnevnog boravka i kuhinje. Najbliža trgovina nalazi se na dva kilometra, a u blizini su i brojni restoran. Sudeći prema komentarima gostiju, domaćin Alex koji se bavi slikanjem uživa u razgovoru s gostima, ali im pruža i dovoljno privatnosti. Cijena: od 167 kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju