Janjeće kotlete pecite u komadu i režite tek nakon pečenja kako biste bili sigurni da neće biti suhi. Vrijeme pečanja najbolje je prilagoditi vlastitom ukusu, odnosno koliko ružičastih i crvenkastih nijansi možete podnijeti. Mirisnom mesu ne treba agresivnih začina pa iskoristite mediteransko bilje i agrume poput limuna i naranči. 

Janjeći kotleti - sastojci:

  • 2 x 500 g janjećih kotleta u komadu
  • 1 svežanj začinskog bilja (metvica, bosiljak, majčina dušica…)
  • 3 žlice pistacija
  • 2 žlice ulja
  • 1 bjelanjak
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žlica krušnih mrvica
  • 600 g špinata
  • sol, papar

Janjeći kotleti - priprema:

  1. Kotlete posolite i popaprite pa popržite na žlici ulja oko pet minuta. Pecite kotlete na 140 °C oko 15 minuta, a za to vrijeme napravite koricu. Usitnite pistacije i začinsko bilje.
  2. Pomiješajte pistcije, bilje, bjelanjak, maslac i krušne mrvice. Obložite meso pa pecite još oko 10 minuta.
  3. Razrežite kotlete i poslužite s pirjanim špinatom ili prilogom prema želji.

Recepti za svaki dan: 7 neodoljivih jela za uskrsni tjedan u kojima ćete uživati Piletina u tortilji Pinca Stjepana Vukadina Riblji štapići +3 Kremasta tjestenina s tikvicama