Janjeće kotlete pecite u komadu i režite tek nakon pečenja kako biste bili sigurni da neće biti suhi. Vrijeme pečanja najbolje je prilagoditi vlastitom ukusu, odnosno koliko ružičastih i crvenkastih nijansi možete podnijeti. Mirisnom mesu ne treba agresivnih začina pa iskoristite mediteransko bilje i agrume poput limuna i naranči.
Janjeći kotleti - sastojci:
- 2 x 500 g janjećih kotleta u komadu
- 1 svežanj začinskog bilja (metvica, bosiljak, majčina dušica…)
- 3 žlice pistacija
- 2 žlice ulja
- 1 bjelanjak
- 2 žlice maslaca
- 1 žlica krušnih mrvica
- 600 g špinata
- sol, papar
Janjeći kotleti - priprema:
- Kotlete posolite i popaprite pa popržite na žlici ulja oko pet minuta. Pecite kotlete na 140 °C oko 15 minuta, a za to vrijeme napravite koricu. Usitnite pistacije i začinsko bilje.
- Pomiješajte pistcije, bilje, bjelanjak, maslac i krušne mrvice. Obložite meso pa pecite još oko 10 minuta.
- Razrežite kotlete i poslužite s pirjanim špinatom ili prilogom prema želji.
Recepti za svaki dan: 7 neodoljivih jela za uskrsni tjedan u kojima ćete uživati