Melanzane ala Parmiggiana

Sastojci:


1 kg patlidžan
500 g mozzarella
1 l pasirana rajčica
1 režanj češnjaka
3 žlice maslinovog ulja
150 g ribanog parmezana
Brašno
Sol

U trendu Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu

 Priprema:

1. Upalite pećnicu na 200°C.

2. Patlidžan narezati na kolute i obraditi na gril ploči.

3. Pripremiti pasiranu rajčicu tako da se maslinovo ulje zagrije s cijelim režnjem češnjaka i dodati rajčicu, kuhati dok ne zgusne.

4. Patlidžan uvaljati u brašno.

5. Slagati u slojevima: patlidžan , mozzarelu i rajčicu.

6. Završiti s rajčicom.

7. Staviti u pećnicu na 180°C.

8. Dvadesetak minuta prije kraja posuti parmezanom i zapeci.