Južna Afrika

Turizam je kralježnica južnoafričkog gospodarstva. Ova zemlja bogata je prirodnim ljepotama, plažama, spomenicima, vinarijama i građevinama koje privlače na milijune posjetitelja godišnje iz cijelog svijeta.
50% BDP-a dolazi iz turizma.

Anguilla
Ovo predivno otočje je još uvijek pod britanskom zastavom. Popularno je prije svega kod mlađih turista jer ovdje zabava nikada ne prestaje. Bilo to kasno u noć, ili usred bijelog dana, u ljeto ili zimu - uvijek ćete naići na neku vrstu zabave.
55% BDP dolazi iz turizma.


Italija

Predivni gradovi, prekrasna priroda i sačuvana povijesna obilježja, čine ovu zemlju magnetom za turiste. Povijest je učinila da ova zemlja bude toliko omiljena među turistima.
60% BDP-a dolazi iz ove grane gospodarstva.

Japan
Iako bi se na prvu moglo reći da je Japan snažna gospodarska sila zbog svoje tehnologije, to baš i nije tako zahvaljujući dugoj i bogatoj povijesti koju još i danas prekriva doza misticizma.
67% proračuna puni se iz turizma.


Francuska
Ovaj narod uspio je mudro unovčiti sve što im je pruženo na njihovom teritoriju. Od prekrasne prirode, veličanstvenih vinograda, sireva, vina... Sve čega se Francuzi dotaknu, postane magnet za turiste. Bogata povijest samo je dodatan plus. Glavnu okosnicu francuskog turizma čini Pariz koji svake godine privlači na milijune posjetitelja. 70% BDP dolazi iz turističkog sektora.

Bermuda
Gdje biste drugdje potrošili svoj novac na luksuzan odmor, ako ne na Bermudi. Prekrasna priroda, pješćane plaže, kristalno plava voda, ono su oko čega se vrti cijela priča. Dodajte tome veličanstvene restorane i zanimljivu domaću kuhinju i dobivate kompletan provod!
76% BDP-a od turizma.


SAD
Hollywood je debelo zaslužan za popularnost SAD-a među turistima. Nema onoga tko ne bi htio vidjeti New York, Grand Canyon i ostale prirodne ljepote, a tek Niagaru, route 66, Las vegas, San Francisco, Chicago. Možda gledamo previše američkih filmova?
Turizam u SAD-u sudjeluje u kreiranju BDP-a sa čak 80%.

Njemačka
Iako je Njemačka jedna od najsnažnijih gospodarskih i proizvodnih sila na svijetu, dosta toga može zahvaliti činjenici da puno novca generira iz turističkog sektora. Dovoljno je spomenuti Oktoberfest, festival piva, i sve je jasno. Nijemci su nekad tako dosadno uspješni u svemu.
89% BDP-a dolazi iz turističkog sektora.


Kajmanski otoci
Ovo je sigurno jedina država na svijetu čije cijelokupno gospodarstvo ovisi o turizmu. Nema proizvodne djelatnosi - samo turizam. Uvidjeli su da su im proizvodne površine jako male, i podredili su sve tome da razviju turizam i privuku posjetitelje iz cijelog svijeta. To im je i uspjelo. Zbogom tvornicama!
100% BDP dolazi iz turističkih djelatnosti

Ostale slike potražite u našoj galeriji!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju