Sastojci za pripremu hrskavih kuglica:
800 grama hladnog pirea od krumpira
100 grama mladog luka
150 grama nasjeckane slanine
1 čajna žličica češnjaka u prahu
½ čajne žličice crnog papra
2 jaja
komad sira cheddar
brašno i krušne mrvice za pohanje
biljno ulje za prženje
sol po želji

Priprema:
1. Ispržite sitne kockice slanine, pa ih pomiješajte s hladnim pireom od krumpira, nasjeckanim mladim lukom, 1 jajetom, prahom češnjaka i paprom. Dobro promiješajte smjesu. Ovdje saznajte najbolji recept za pripremu pirea od krumpira.

2. Od dobivene smjese rukama brzo oblikujte loptice, a u sredinu ubacite kocku sira. Radite kuglice dok ne potrošite sve sastojke.

3. Kuglice panirajte na sljedeći način: uvaljajte je u brašno, u jaje, pa u krušne mrvice. Panirane kuglice stavite u hladnjak da se stvrdnu. Napravite u svojem domu krušne mrvice bez glutena.

4. U dubokom loncu ili tavi zagrijte uljena umjerenu temperaturu. Popržite kuglice dok ne potamne sa svih strana, pa ih prebacite na papir za upijanje masnoće.

5. Kad ispečete sve kuglice, stavite ih na papir za pečenje, posolite, pa stavite peći u prethodnu zagrijanu pećnicu oko 5 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva. Dobar tek!

U videu pogledajte kako možete napraviti hrskave kuglice sa sirom i slaninom od ostataka pire krumpira.