Vremenska je razlika između Hrvatske i Vijetnama je pet sati, temperatura doseže i do 38 stupnjeva Celzijevih, jezik nije razumljiv, pa čak ni onaj takozvani "vijetnamski engleski", njihovo je pismo Europljanima nečitljivo, a neke njihove navike turistu nepojmljive. Zemlja je to u kojoj se jede na ulicama, s poda, pije se rakija s kobrom u boci (tzv. zmijino vino), cipele se kupuju u prolazu, djeca se u pješčaniku igraju s malim iguanama, mrak pada već u 18 sati, a na ulicama se osim brijanja, možete podvrgnuti pravoj maloj „operaciji“ čupanja dlaka iz nosa ili ušiju!



Vijetnamci su itekako dobro turistički organizirani. Ta se zemlja pod krilaticom "Hidden charm" reklamira kao turistička destinacija koja, čini se, takve slogane i ne treba, s obzirom da je već postala prava turistička meka. I da hoćete, ondje se gotovo i ne možete izgubiti. Naime, iako većina turista ne rezervira svoj hotel do samog dolaska, to je normalno, jer u Vijetnamu turističkih kapaciteta ima. U koji god dio Vijetnama turist stiže, bilo vlakom ili autobusom kojim se najčešće putuje, dočeka ga netko iz hotela, jer su hotelski vlasnici umreženi i s vozačima taksi motora koji su ondje popularniji od taksi automobila, pa ponekad turiste umjesto u određeni hotel koji žele, jednostavno odvezu u one s kojima imaju dogovor!



Ni ne čudi, stoga, da stranaca u Vijetnamu ima doista mnogo, a potencijala za razvoj još više. Dok Vijetnam ne postane dosadan poput Antalyje, to je definitivno destinacija koju će svatko poželjeti posjetiti. A mi već jesmooo!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju