Daleko od očiju javnosti, iza guste borove šume, u neposrednoj blizini jednog od najljepših gradova hrvatske obale, Rovinja, nalazi se plaža koja je do sada izazvala tolike kontroverze u javnosti. Unatoč tome i dalje privlači svoju skupinu turista. A sve što vam treba za ovu plažu je ručnik i zaštita, a pri tome ne mislimo na kremu za sunčanje.

> Najljepše nudističke plaže u Hrvatskoj

I dok je Hrvatska na karti Europe visoko pozicionirana kao seks – turistička destinacija, još uvijek se malo priča o tome. Swingeri se ne razlikuju od ostalih turista koji troše svoj novac po restoranima, klubovima, suvenirnicama jedino što određeni dio dana žele provesti na malo drugačiji način. Naša obala pravi je mali raj za swingere širih pogleda i slobodnog uma, ali i ostale zaljubljenike u seksualne slobode. Mnoštvo skrivenih uvala, od Istre do Prevlake, idealna su mjesta koja ovi slobodnjaci koriste kako bi, i na odmoru, živjeli život koji im je privlačan.



Među mnoštvom plaža posebno se ističe jedna koja je prije nekoliko godina podigla pravu malu buru u javnosti. Glatke stijene koje nedaleko od Rovinja tvore Rt Punta Križa, dugo su godina 'mjesto zločina' za sve zaljubljenike u swinganje i one koji svoj odmor žele začiniti potpuno slobodnim ponašanjem. Unatoč višejezičnim pločama koje su postavile gradske vlasti Rovinja, s natpisima 'Pozor! Ovo je javna plaža. Zabranjeno je svako ponašanje koje može povrijediti moralne osjećaje građana, seksualni ekshibicionizam, bludnje radnje….' i uvođenjem redarske službe prije nekoliko godina koja se brinula da ne nema nedoličnog ponašanja, plaža Punta Križa i dalje slovi kao pravi mali swingerski raj koji se ističe na svim forumima i stranicama namijenjenim ovoj skupini turista.



Plaža do koje se dolazi kroz borovu šumu ispresijecanu puteljcima nastala je prije nekih dvadesetak godina, kada su ljudi tražili spas od gradskih vreva i prepunih plaža, a sve kako bi mogli uživati jedni u drugima i vođenju ljubavi. Stoga vas ni ne mora čuditi mnoštvo parova koji usred bijelog dana vode ljubav i orgijaju pred očima onih čiji je fetiš - gledanje. Ovdje nema zgražanja, čudnih pogleda ili uvreda. Samo slobodoumlje i veselje. Plažu odlikuju kamenite ploče, možda bi bilo idealnije da su odabrali neku pješčanu, pogodniju za rasprostiranje ručnika i prostirki – čisto da ne žulja previše, a s morske strane omogućen je pristup brodarima koji voze izletnike i plažu prikazuju kao svojevrsnu atrakciju u Hrvatskoj.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju