Njemačka ima mnogo starih i povijesno važnih gradova razasutih diljem zemlje. No nekako, vrijeme bi voljelo provoditi baš u ovima, koji izgledaju kao da su izašli iz bajke

Rudesheim am Rhein, Hesen

Grad koji se nalazi u njemačkoj saveznoj državi Hesen, a nastanjuje ga oko 10 tisuća stanovnika. Zbog posebnog stila gradnje zgrada zaštitio ga je i UNESCO, a ovo je prilično i popularna vinska regija, gdje se vino proizvodi već 1000 godina. Iako ih ljudi baš ne ističu, po našem skromnom mišljenju njemačka su vina jedna od najboljih na svijetu.

Rothenburg, Bavarska

Srednjovjekovni grad koji postoji još od 10. stoljeća, nalazi se na Romantičnoj cesti, koja vodi pitoreskni put kroz Bavarsku. Rothenburg ima mnogo povijesnih zgrada vrijednih divljenja, a turisti uvijek zastanu kod srednjovjekovnog obrambenog zida, muzeja kriminala, ali i muzeja lutaka i igračaka.

Lubeck, Schleswig-Holstein


Zaštićen od UNESCO-a, ovaj povijesni otok-grad jedno je od najljepših mjesta u zemlji. Nalazi se na rijeci Trave, a najpoznatiji je po gotičkoj arhitekturi, s obzirom da je većina toga sagrađena u 14. i 16. stoljeću. Uz čudesnu arhitelturu, posjetitelji uživaju i u različitim muzejima, koji pričaju priču ovog fascinantnog mjesta.



Meissen, Saksonija

Smješten na rijeci Elbi, Meissen je mali povijesni grad, kojim dominira kompleks dvorca iz 15. stoljeća. Grad je poznat i po porculanu, kojeg cijene kolekcionari diljem svijeta. Mi preporučamo da si i vi, nakon šetnje starim gradom i vožnje rijekom, nabavite koju porculansku figuricu.

Cochem, Rhineland-Palatinate

Danas Cochem oduševljava povijesnom arhitekturom, koja seže od srednjeg vijeka pa sve do 19. stoljeća. Dvorac, koji se smjestio visoko na brdu, najznačajnije je i najimpresivnije mjesto. Cochem se nalazi u dolini Mosel, koja je bogata vinogradima, tako da u vinima možete uživati u raznim vinskim turama.

Lihtenštajn dvorac, Honau, Baden-Wurttenberg

Glavna atrakcija je spomenuti dvorac na litici Njemačkih Alpa. Prvi dvorac sagrađen je još u 13., a Lihtenštajn u 19. stoljeću. Otvoren je za javnost tako da ga možete istražiti i iznutra, te vidjeti kako je živjelo plemstvo, ali i razgledati ogromnu i fascinantnu kolekciju oružja i naoružanja.

Lindau, Bavarska

Izgrađen na otoku na jezeru Constance, Lindau se prvi put spominje još u 9. stoljeću. Nalazi se u blizini švicarske i austrijske granice, a popularna je turistička destinacija zbog svog prirodnog okruženja. Posebno je vrijedna povijesna jezgra, kojom dominiraju mnoge srednjovjekovne ulice i zgrade.

Heidelberg, Baden-Wurttemberg


Vrlo popularna turistička destinacija, ovaj grad izgleda čarobno, baš kao i na razglednicama. Srednjovjekovne i barokne zgrade, uključujući i ruševine renesansnog dvorca, čine grad zbilja posebnim. Također, ovdje se smjestilo i najstarije sveučilište u Njemačkoj, tako da je grad prepun događaja i brzine neobičnih za mali grad. Idealan je za vikend izlet.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju