Banana kruh
Sastojci:
2 šalice brašna (univerzalnog)
¾ žličice praška za pecivo
½ žličice soli
Šalica šećera
¼ šalice maslaca
2 velika jaja
Oko 3 banane, nasjeckane
1/3 šalice običnog nemasnog jogurta
1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
1. Prije svega zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
2. Lagano pjenjačom umutite brašno, prašak za pecivo i sol.
3. Stavite šećer i maslac u veliku zdjelu i umutite mikserom na srednjoj brzini sve dok se dobro ne pomiješaju (oko minutu). Dodajte jaja, jedno po jedno, i nakon svakog dobro „istucite“ smjesu. Dodajte banane, jogurt i vaniliju i tucite dok se ne pomiješaju, a nakon toga dodajte mješavinu brašna.
4. Pecite na 180 stupnjeva, oko sat vremena ili isprobajte s čačkalicom da li je kruh gotov, ako se tijesto ne lijepi kada izvadite čačkalicu kruh je gotov. Ostavite 10 minuta da se ohladi.
Dobar tek!