Sastojci:
400 grama špageta
3 češnja češnjaka
175 ml vrhnja za kuhanje
150 grama sira
sol i papar po želji
nešto svježeg peršina

Priprema:
1 Skuhajte tjesteninu al dente. Ocijedite vodu od kuhanja, a jednu šalicu tekućine ostavite po strani.

2 Na malo maslinovog ulja popržite nasjeckani češnjak, dok ne dobije žutu boju. Za to će vam trebati otprilike jedna minuta.

3 U tavicu dodajte vrhnje za kuhanje i pola šalice tekućine od kuhanja tjestenine i pustite da lagano zakipi.

4 Stavite skuhanu tjesteninu u umak i dobro promiješajte. Dolijte još tekućine od kuhanja tjestenine u umak ako je isti prerijedak.

5 Maknite tjesteninu s vatre, začinite solju i paprom, te s nešto nasjeckanog peršina, a na kraju stavite i naribani sir.

Špagete poslužite vruće s omiljenom salatom. Dobar tek!

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati Korčula - 10 Kao brod od kamena Pogledajte nevjerojatne prizore Korčule: Grad kontrasta, između mora i povijesti