Sastojci:
400 grama špageta
3 češnja češnjaka
175 ml vrhnja za kuhanje
150 grama sira
sol i papar po želji
nešto svježeg peršina

Priprema:
1 Skuhajte tjesteninu al dente. Ocijedite vodu od kuhanja, a jednu šalicu tekućine ostavite po strani.

2 Na malo maslinovog ulja popržite nasjeckani češnjak, dok ne dobije žutu boju. Za to će vam trebati otprilike jedna minuta.

3 U tavicu dodajte vrhnje za kuhanje i pola šalice tekućine od kuhanja tjestenine i pustite da lagano zakipi.

4 Stavite skuhanu tjesteninu u umak i dobro promiješajte. Dolijte još tekućine od kuhanja tjestenine u umak ako je isti prerijedak.

5 Maknite tjesteninu s vatre, začinite solju i paprom, te s nešto nasjeckanog peršina, a na kraju stavite i naribani sir.

Špagete poslužite vruće s omiljenom salatom. Dobar tek!

U trendu Varivo od mahuna Tjedni jelovnik 7 sirotinjskih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se mogu napraviti za smiješan novac Plima, ilustracija Nezapamćena nepogoda Jadranski cunami: Dan kada je podivljalo more uhvatilo ljude na spavanju, izvlačilo ih iz kuća i potapalo brodove Turisti Kulturološki šok Amerikanci u čudu o Hrvatskoj: "Sve je maleno, hrana je bizarna, a od zahodske mafije imamo traume"