Galerija Jaja 1 Kako skuhati jaje 1 Tvrdo kuhana jaja pržena na maslacu 1 Kako skuhati jaje 1

U trendu Turisti Kulturološki šok Amerikanci u čudu o Hrvatskoj: "Sve je maleno, hrana je bizarna, a od zahodske mafije imamo traume" Golem grad - 3 Golem grad "Posjetio sam najveći Otok zmija u Europi": Pogledajte kako izgleda mediteranska meka poskoka Novi kviz općeg znanja - 2 15 pitanja Novi kviz općeg znanja: Samo je jedan način da saznate je li težak

Iako je riječ o jednostavnoj kuhinjskoj radnji, guljenje kuhanog jajeta može predstavljati pravi problem. Osobito ako odvajate ljusku od namirnice dok je iznimno vruće.

Kako biste izbjegli probleme u kuhanju, odnosno guljenju - poslužite se ovim trikom. Da biste ogulili kuhano jaje u manje od 10 sekundi, potrebno vam je samo malo vode i staklena čaša.

  1. Čašu napunite vodom do pola i u nju ubacite kuhano jaje.
  2. Preklopite rukom otvorenu površinu te iznad sudopera protresite jaje u čaši nekoliko puta.
  3. Odvojite ljusku od jajeta u jednom potezu.

Pogledajte u videu kako se brzo gule kuhana jaja bez opečenih prstiju. Sretno!