Galerija Jaja 1 Kako skuhati jaje 1 Tvrdo kuhana jaja pržena na maslacu 1 Kako skuhati jaje 1

U trendu Spud Bud Zagreb - 6 Viralni hajp Zagreb je poludio za ovim jelom: Otvoren restoran koji poslužuje samo punjeni krumpir Turske mahune Tope se u ustima Ovako to rade Turci: Recept za najslasnije mahune koje ćete pojesti ove sezone Piletna i krumpir u vrhnju Kremasto Piletna i krumpir u vrhnju: Recept koji sasvim običnom jelu daje novu dimenziju

Iako je riječ o jednostavnoj kuhinjskoj radnji, guljenje kuhanog jajeta može predstavljati pravi problem. Osobito ako odvajate ljusku od namirnice dok je iznimno vruće.

Kako biste izbjegli probleme u kuhanju, odnosno guljenju - poslužite se ovim trikom. Da biste ogulili kuhano jaje u manje od 10 sekundi, potrebno vam je samo malo vode i staklena čaša.

  1. Čašu napunite vodom do pola i u nju ubacite kuhano jaje.
  2. Preklopite rukom otvorenu površinu te iznad sudopera protresite jaje u čaši nekoliko puta.
  3. Odvojite ljusku od jajeta u jednom potezu.

Pogledajte u videu kako se brzo gule kuhana jaja bez opečenih prstiju. Sretno!