1. Jaja
Pisanice su glavne zvijezde uskršnjeg stola bez obzira kojim ih tehnikama bojite. Za konzumaciju jaja je najbolje ako su tretirane bez kemikalija – primjerice u ljuskama luka, uz pomoć cikle ili špinata – kako bi se zadržala njihova velika hranjivost.

Iako se zbog postupka ukrašavanja uglavnom kuhaju tvrdo kuhano jaja, uz ove savjete za Uskrs je moguće jesti i ove kokošje plodove s mekanim žumanjkom. Kuhana jaja sastavni su dio i francuske salate, koja se u hrvatskim domaćinstvima priprema za sve veće blagdane.

2. Šunka

Uskršnji doručak je nemoguće zamisliti bez šunke, koja se može kuhati sa začinima u običnoj vodi ili ispeći u kruhu. Uz šunku će izvrsno odgovarati mladi luk, umaci na bazi hrena te ljuti vjesnici proljeća – rotkvice.



Ako ne jedete hranu životinjskog porijekla, to ne znači da biste se trebali odreći svečanog doručka. Uz nešto dimljenog tofua, kurkume i crne himalajske soli moguće je pripremiti kajganu koja izgleda, miriše i ima okus po jajima sa slaninom.

3. Pinca
Tradicionalni uskršnji doručak zaokružit će fin slatki kruh – pinca, koju je moguće ispeći na tradicionalan način, ili klasičnom receptu dodati sušeno voće i komadiće omiljene čokolade.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju