Protiv akni, a za zdravu i sjajnu kožu?
Limunska kiselina i vitamin C pomoći će izliječiti akne i ukloniti mitesere. Limun sadrži antibakterijske i antigljivične elemente koji djeluju kao prirodni lijek protiv akni. Sve što morate učiniti je narezati krišku limuna i utrljati je na lice! Dodajte nekoliko kapi meda na pola limuna i utrljajte na mjesta s miteserima prije no što isperete hladnom vodom.

Zaboravite više ispucale usne
Limun je izvrstan piling za suhe, ispucale usne. Uključite limun u vašu beauty rutinu prije spavanja, i to na način da ga utrljate na usne i isperete sljedećeg jutra. Limunov sok uklanja odumrle stanice kože i ostavlja svjež izgled usana.

Smanjite groznice i upale grla
Bez obzira na to što je uzrokovalo vašu groznicu limun je prirodni lijek koji uvijek pomaže. Sok jednog limuna pomiješajte u šalici vruće vode s medom. Za upalu grla dodajte sok od jednog limuna i jednu žličicu morske soli u šalicu mlake vode. Ispirite grlo tri puta dnevno. Za još bolju učinkovitost - dodajte naribani đumbir.

Ekcemi? Suha i oštećena kosa?
Ako patite od ekcema, dodajte 8 kapi eteričnog ulja limuna i jednu žlicu meda u šalicu mlake vode. Budući da med ima protuupalna svojstva, u kombinaciji s limunom puno je učinkovitiji. Natopite tkaninu u tekućinu, istisnite višak, i stavite na zaraženo područje 15-ak minuta. Limun se također često koristi kao prirodni lijek za suho vlasište i perut. Pomiješajte sok jednog limuna s malo meda, umasirajte na vlasište, ostavite da stoji nekoliko minuta i isperite.

Pomaže kod mršavljenja
Voda s limunom ubrzava proces mršavljenja i ispire toksine iz tijela. Smanjuje osjećaj gladi bez povećanog unosa kalorija u tijelo.

Za kraj, jedan koristan recept:

4 limuna
2 šalice korijandera
3,5 litre pitke vode

Korijander u kombinaciji s limunom ne samo da ima fantastičan okus, već se i njihove kemijske komponente tako upotpunjuju da vam pomažu kod mršavljenja i detoksikacije.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju