Sastojci:
400 g glatkog brašna
100 g oštrog brašna
1 i 1/2 žličica soli
3 žlice maslinovog ulja
1 vrećica suhog kvasca
150 ml mlake vode

rajčice
bosiljak
krupna sol

Priprema:
1. U posudu prosijati brašna, dodati kvasac razmućen u mlakoj vodi, sol i ulje. Zamijesiti tijesto i ostaviti da se diže pokriveno folijom.

2. Pripremljeni pleh za pečenje lagano namazati uljem i posuti palentom.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom

3. Tijesto razvući prstima pa prebaciti u pleh.

4. Rajčice odrežite na polovice ili četvrtine ovisno o veličini, svaki komad umotajte u list bosiljka pa utisnite u foccaciu. Ostavite još 30 minuta da se diže.

5. Pospite krupnom soli i pecite na oko 180 do 200 stupnjeva Celzija oko dvadesetak minuta. Dobar tek!

Još finih slanih i slatkih recepata pronađite na blogu Ave Dulcis.