Najjeftiniji način da se rashladite tijekom vrućeg ljetnog dana jest posjet nekom šoping-centru. Naime, ne morate platiti ulaznicu da biste se prošetali rashlađenim prostorom i uživali u temperaturama ugodnijima nego što se mogu zabilježiti na užarenom asfaltu.

No neki šoping-centri u svijetu nude mnogo više od pukog šetanja u klimatiziranom prostoru kako biste se rashladili. Mall of Emirates u Dubaiju, primjerice, još je 2005. godine nudio mogućnost skijanja u zatvorenom prostoru tijekom cijele godine bez obzira na to što se nalazi usred pustinje, a ljetne temperature debelo prelaze 40 Celzijevih stupnjeva.

South China Mall - 3 Zanimljivosti Kakav promašaj! Najveći trgovački centar na svijetu u kojem nitko ne kupuje

Nekoliko godina kasnije otvoren je Dubai Mall, koji obuhvaća akvarij i podvodni zoološki vrt, a nudi mogućnost ronjenja s morskim psima i drugim vodenim životinjama pod jednim krovom.

Šoping-centar American Dream otvoren u New Jerseyju 2019. godine otišao je korak dalje. Uz 450 trgovina, 100 restorana i kioska s hranom, izložbene prostore, kino i interaktivne muzeje, nudi i nevjerojatni prostor za sportsku rekreaciju svih generacija.



Pod jednim krovom ovdje možete skijati ili snowboardati u ski-parku, igrati hokej na ledu na velikom klizalištu zatvorenog tipa, plivati u vodenom parku, a čak se možete provozati i u vlaku smrti.

Big Snow American Dream
 prostire se na 1,6 hektara na prvom katu centra, prekriven je s 5500 tona snijega i omogućuje uživanje u snježnim radostima tijekom cijele godine. Temperatura se uvijek održava na ugodna -2 stupnja, a raspolaže s tri staze dužine oko 300 metara ovisno o vještini skijaša: Lil' Dipper, Switchback i Northern Lights.

Slika nije dostupna Putovanja 7 stvari koje niste znali o najvećem šoping centru u Europi

Ako vam je draže kupanje, otiđite u najveći vodeni park pod krovom u SAD-u, koji se smjestio upravo u tom šoping-centru. Dreamworksov vodeni park prostire na 3,4 hektara prostora, obuhvaća četrdeset vodenih tobogana i 15-ak atrakcija povezanih s filmskim uspješnicama tog studija – od Shreka do King Fu Pande.

U konačnici, možete se razonoditi i u Nickelodeon Universeu – tematskom parku prepunom ludih vožnji na vlaku smrti.

Kako izgleda skijanje u šoping-centru American Dream u New Jerseyju, otkrijte u YouTube videu Jonathana Buckhousa.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju