Zbog svoje veličine SAD se smatra državom s najvećom biološkom raznolikosti i prirodnim ljepotama na svijetu, pa eto popisa nekih od najljepših mjesta na njihovom teritoriju.

Plaža Lanikai
Ova plaža je savršen primjer kako je priroda puna prelijepih mjesta. Nalazi se na otoku Lanikai na Havajima. Iako se prostire na svega 1600 kvadratnih metara površine, riječ je o jednoj od najviše spominjanih plaža na svijetu. Često se koristi za snimanje spotova i editorijala, pa postoji velika šansa da naletite na neku od svjetski poznatih manekenki kad budete se izležavali. Ipak, najpoznatija je po spektakularnim prizorima mjeseca.

Nacionalni park Denali
Stvarno veličanstveno i jedinstveno mjesto smješteno u samom srcu Aljaske. Ovaj park prostire se na čak šest milijuna hektara površine, a u njemu se nalazi i McKinley, najviši vrh sjeverne Amerike. Ovo je pravi divlji raj na zemlji u kojem su svoj dom pronašli medvjedi, losovi, vukovi i mnoga druga bića. Godišnje ovaj park posjeti oko 400.000 turista.

Palouse vodopadi
Ako ste želji da posjetiti mjesto kao stvoreno za avanture i podizanje adrenalina, onda su ovi vodopadi pravo mjesto za vas. Nalaze se na rijeci Palouse u državi Washington, a sam park je osmišljen kao veliko područje za kampiranje koje se prostire na čak 105 hektara. Ovaj park je kao biser u pustinji na sjeverozapadu zemlje, a zauzima djeliće čak tri Sjedinjene Američke Države – Washington, Idaho i Oregon. Voda koja pada sa 60 metara visine i strmoglavlja se u duboki kanjon, neće vas nikako ostaviti ravnodušnima, a zvuk koji se pritom stvara zasigurno će vam nakratko zalediti krv u žilama.

Kilauea
Nizak vulkan na Havajskom otočju svojom aktivnošću privlači seizmologe iz svih dijelova svijeta. Rado ga posjećuju i turisti, te broji do čak 2,6 milijuna individualnih posjetitelja godišnje. Razlog tako visokoj posjećenosti je činjenica da je lako dostupan i konstantno je pod nadzorom stručnjaka. Tako da ne postoji bojazan da bi vas vulkan mogao iznenaditi baš kad se nalazite u blizini kratera.

Niagarini slapovi
Riječ je o tri velika slapa koji čine prirodnu granicu između SAD-a i Kanade. Ovo je jedna od najposjećenijih atrakcija na svijetu s preko pet milijuna posjetitelja godišnje. Ovo mjesto je davno prepoznato po svojoj ljepoti, ali je isto tako važan izvor za proizvodnju električne energije.

Oslikane planine
Ovo prelijepo mjesto smješteno je u državi Oregon, a svoj naziv duguje prekrasno obojenim stijenama koje različitim bojama pokazuju kako su rasle kroz milijune godina. Najbolje doba dana za prošetati ovim parkom je kasno popodne, kada sunce stvara žive boje, a zbog promjene količine vlage u zraku možete vidjeti kako se boja mijenja iz minute u minutu.

Nacionalni park Yellowstone
Definitivno najpoznatiji nacionalni park na svijetu koji je prepoznat po svojoj divljini, gejzirima i mnogobrojnim termalnim izvorima. Najpoznatiji simbol ovog parka je gejzir Old Faithfull, najveći aktivni gejzir na svijetu. Park se prostire na 5582 kvadratna kilometra površine, i sve je kao stvoreno za kampiranje i različite aktivnosti na otvorenom.

Grand Canyon
Riječ je o kanjonu koji je godinama klesala rijeka Colorado. Grand Canyon proglašen je jednim od sedam svjetskih čuda. Dug je 466 kilometara, na pojedinim mjestima širine do 29 kilometara, a prosječna dubina kanjona je 1800 metara. Ne radi se o najvećem i najdubljem kanjonu na svijetu, ali njegova masivna ljepota i predivni prizori - rijetko koga ostavljaju ravnodušnim.

Dok ne otputujete vidjeti ove prekrasna mjesta, u SAD možete otputovati okusima, ako od 18. listopada posjetite vaš Lidl. U tjednu okusa Amerike pronaći ćete sve za sočne burgere i palačinke na američki način. Vučenu svinjetinu ili puretinu, pikantne batačiće, muffine i ostale delicije u kojima rado uživamo, a dolaze iz daleke nam Amerike. 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju