Islandski jogurt: 10 jela kojima popravlja okus i daje "masu" proteina
Podijeli
Gljivama pirjanima s lukom dodajte koju žlicu skyra kako bi umak bio kremastiji.Foto:
Getty Images
Propasiranom krumpiru dodajte pečeni češnjak, maslac ili maslinovo ulje, sol i papar pa izmiješajte.Foto:
Getty Images
Iskoristite ga kao preljev za salatu od jabuka, celera, piletine i suhog voća.Foto:
Getty Images
Prošvercajte zdrave dodatke prehrani, poput zelene ili plave spiruline i napravite smoothie zdjelicu s omiljenim dodacima.Foto:
Getty Images
Za islandski tzaziki - osvježavajući spoj krastavaca, jogurta i češnjaka, grčki jogurt zamijenite skyrom.Foto:
Getty Images
Baza slojevitog deserta mogu biti chia sjemenke, a dodajte im i jogurt s vanilijom, trešnje te avokado izmiksan s kakaom i medom.Foto:
Getty Images
Jogurt je odlična podloga za pečeno povrće, poput patlidžana s tortiljama.Foto:
Getty Images
Za skyrtertu (skyr cheesecake) iskoristite kekse, suho voće i orašaste plodove za podlogu, a za kremu izmiksajte skyr, kokosovo ulje, zaslađivač i vaniliju pa dodajte želatinu.Foto:
Getty Images
Usitnite avokado s islandskim jogurtom pa dodajte limun, ljute papričice, češnjak i đumbir.Foto:
Getty Images
Napravite smjesu za sladoled od islandskog jogurta, meda i voća pa zamrznite.Foto:
Getty Images