Kad me prijatelji pitaju gdje jesti u Istanbulu, prvo ih naravno pošaljem na klasike – baklava, döner, kokoreç i kebab na 100 načina. Ali kad mi kažu da žele izbjeći turističke zamke gdje dobiješ šareni jelovnik i konobara koji ti pokušava na ruskom jeziku prodati pravo turističko iskustvo za 100 eura, šaljem ih ravno u The Hunger. Ako želiš uživati u vrhunskoj hrani bez osjećaja da si upao u turistički reality show, ovaj lanac restorana tvoj je sigurni izbor!

Nezaobilazna stanica 

Ako ste na putu prema Istanbulu i tražite idealno mjesto za uživanje u vrhunskim jelima i opuštenom druženju s prijateljima, The Hunger je nezaobilazna stanica. S više od 40 lokacija u pet zemalja diljem Bliskog istoka, od čega čak 18 u Istanbulu, The Hunger je postao simbol kvalitetnog gastronomskog doživljaja po pristupačnim cijenama. U samom srcu Istanbula taj restoran nudi vrhunsku kombinaciju tradicionalnih turskih okusa i modernih jela. Lanac posebnim čini njegova usluga – ako imate osjećaj da u svakom trenutku oko vas radi više konobara nego što ima gostiju, niste u krivu. Usluga je ekstremno brza, a osoblje pažljivo, profesionalno i uvijek nasmijano.

The Hunger - 3 The Hunger - 3 (Foto: Saša Vugrinec)

Izvan turističkih karti 

Za mene je The Hunger postao omiljena lokacija za okupljanje s ekipom kad sam u Istanbulu. Obožavam restoran u Lotus AVM-u u četvrti Nişantaşı, smješten u jednom od najmodernijih (i novijih) trgovačkih centara u gradu. Ambijent je ovdje prava kombinacija luksuza i opuštenosti, savršeno mjesto za uživanje s prijateljima uz ukusnu hranu.

Ali ništa ne može nadmašiti restoran u Marini KIYI u Büyükçekmeceu, tik uz more. Savršena destinacija za bijeg iz gradske vreve i opuštanje uz zalazak sunca i vrhunska jela iz ponude restorana. Svježi morski povjetarac, predivan pogled na marinu i jelovnik koji kombinira najbolje okuse čine taj restoran apsolutnim hitom. Ne nalazi se baš na karti turista, ali ne vidim razlog zašto ne bi bio.

Nježno ili pikantno 

A što jesti? Neke od specijaliteta u The Hungeru jednostavno morate probati. Za ljubitelje tradicionalne turske kuhinje tu su ćufte na ražnjićima s jogurtom, uz pire od patlidžana i kremasti jogurt. Ako ste raspoloženi za nešto nježnije, naručite sočne komade govedine na kremastoj podlozi od patlidžana i jogurta, uz dodatak pečenog povrća. Ljubitelji piletine bit će oduševljeni pohanim mesom na kremastom pireu od špinata, uz sotirane gljive.

Za one koji preferiraju sočnije odreske, Dallas Steak s chimichurri umakom i začinjenim pomfritom pruža pravi gurmanski doživljaj. Naravno, vegetarijanci nisu zaboravljeni – jela poput penne arrabbiata i mac & cheese svojim bogatim okusima oduševljavaju svakog gosta. Bez obzira na to što odaberete, The Hunger vas neće ostaviti ravnodušnim!

Cijene? Glavna jela koštaju između 8 i 15 eura, što je fantastična ponuda s obzirom na količinu i kvalitetu hrane koju dobivate. Porcije su izdašne, okusi bogati, a cjelokupno je iskustvo na razini pravog gurmanskog doživljaja. U ponudi imaju i alkoholna pića, tako da se uz klopu možete osvježiti i uz hladno pivo ili čašu lokalnog vina.

Cijene nisu porasle 500 godina: Idilični kvart u kojem najam stana košta 88 centi godišnje Augsburg., Njemačka - 4 Augsburg., Njemačka - 1 Augsburg., Njemačka - 2 +0 Augsburg., Njemačka - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju