Na stranici CarMats.co.uk proučili su najpoznatije svjetske cestovne destinacije i napravili popis najboljih cestovnih putovanja diljem svijeta. Kako bi napravili poredak, provjerili su prosječnu temperaturu svake destinacije ljeti, godišnju količinu oborina, sate sunčeve svjetlosti, svjetlosno zagađenje i nacionalne parkove. Također su uzeli i u obzir koliko je dana potrebno za vožnju duž cijele ceste. Zaključili su da je najbolji road trip na svijetu australski Savannah Way!

Proteže se između Queenslanda i Zapadne Australije, a ova slikovita cesta prolazi putem pokraj nevjerojatnih 15 nacionalnih parkova! Dnevni trošak za najam automobila stajat će vas 50 eura, a uživat ćete u prosječnoj ljetnoj temperaturi od 25,4 celzijevaca. Ukupna duljina koju prelazite je 3700 kilometara, tako da, ovdje treba prilično mnogo vožnje…

Kao drugi na popisu završio je Grand Circle na jugozapadu SAD-a, koji putnicima nudi pogled na doline, kanjone i deset nacionalnih parkova. Očekuje se kako će putovanje od 1500 kilometara trajati između dva do tri tjedna. Naravno, pod uvjetom da obiđete sve u miru.

Road trip - 4 Road trip - 4 (Foto: Getty Images)

Na trećem mjestu našao se vjerojatno najpoznatiji svjetski road trip - Route 66, koji se proteže od Chicaga do Santa Monice u SAD-u.

Nakon "zlata, srebra i bronce", vrijeme je i za ostale road tripove, koji čine TOP 10 najboljih. Planine Atlas (Maroko), Sahara Loop (Maroko – Mauretanija), Putovanje obalom (Maroko) Carretera Austral (Čile) vožnja uz Dunav (Srbija, Mađarska, Slovačka i Austrija), autocesta Trans-Kalahari (Bocvana – Namibija) Transpantaneira (Brazil) - sve su to odredišta s kojima je nemoguće pogriješiti.

Najstarija njemačka turistička cesta za savršen road trip i uspon na najviši vrh u jednom potezu Njemačka alpska cesta - 1 Njemačka alpska cesta - 2 Njemačka alpska cesta - 3 +3 Njemačka alpska cesta - 7

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju