Odnedavno možete prespavati u britanskom brodu-svjetioniku za 250 funti na noć, odnosno oko 2100 kuna. LY14 SULA je unikatni brod usidren kod Gloucester Docksa na jugozapadu Engleske, te je u potpunosti obnovljen.

Dao ga je izgraditi Humber Conservancy Board 1958. godine u brodogradilištu Cook, Welton and Gemmell kao brod-svjetionik. Originalno je nazvan SPURN jer je gotovo trideset godina bio stacioniran kod istoimenog prirodnog rezervata u Yorkshireau što se otvara prema Sjevernom moru.

Slika nije dostupna Putovanja More čeličnih kostura: Obala na koju brodovi dolaze umrijeti

Zadivljujuće svjetlo rijetke Fresnelove leće ugrađene na brod što se mogla vidjeti na udaljenosti od 27 kilometara štitila je moreplovce od nasukavanja gotovo tri desetljeća.

Brodovi-svjetionici su plovni objekti koji su se usidravali na mjestima na kojima se nisu mogli sagraditi fiksni svjetionici. SPURN je obavljao ovu funkciju od 1959. do 1985. godine, a nakon „umirovljenja“ preuređen u povijesni muzej u Južnom Walesu.

Slika nije dostupna Putovanja Četverosobni stan u raju: Smještaj za savršeni odmor u vrijeme korone

Prije desetak godina dotegljen je u Gloucester gdje je bio mjesto za meditaciju. Colin i Vivienne Brooks kupili su brod u veljači ove godine te ga pažljivo restaurirali.

Na brodu se danas nalazi dvije spavaće sobe, a uključuje i preuređenu kuhinju, blagovaonicu, dnevnu sobu te walk-in tuš. Gosti mogu uživati i na palubi s koje se pruža prekrasan pogled na Gloucester.


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju