Vlak zvan Ski Express direktno će odvesti putnike iz nizozemskih gradova Amsterdama i Utrechta do nekoliko austrijskih skijališta.

Novi noćni vlak vozit će skijaše od nizozemskog Amsterdama i Utrechta sve do austrijskih Alpa. Rezultat je to suradnje putničke tvrtke Tui i Green Cityja, nizozemskog pružatelja usluga noćnih vlakova.

Ideja je sljedeća: ukrcate svoje skije i opremu na vlak u Nizozemskoj, ugasite svjetla za mirnu noć i probudite se ujutro puni energije i spremni za dan skijanja niz austrijske padine. Ako ste skijaš, ovo vjerujemo, možete zamisliti bez problema.

Tuijeva nova usluga vozit će od 23. prosinca do 31. ožujka 2023., s rutom koja polazi iz Amsterdama petkom u 17:30 prije nego što krene za Utrecht. Na austrijskoj granici vlak će se podijeliti na dva dijela: dio će ići prema Tirolu, a drugi dio prema Salzburgu.

Ski Express nije jedini noćni vlak namijenjen skijanju koji će biti pokrenut ove godine. Sličan projekt suradnje željezničkog operatera European Sleeper i putničke agencije Sunweb vodit će do skijališta u francuskim Alpama.

Iskustvo za pamćenje: Mjesto koje je proglašeno najboljim na svijetu za "road tripove" Road trip - 1 Road trip - 2 Road trip - 3 +1 Road trip - 4

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju