Kada tražimo smještaj na putovanju, bazen će često biti razlog koji će nekom mjestu donijeti plus u odnosu na druga. Nekima je bazen i jedino do čega im je u smještaju stalo, a sigurni smo da će ih oduševiti i ovaj, možda najljepši europski bazen, zbog kojega bi vrijedilo otputovati u Tirol, taman i da ne vidite ništa drugo. Uostalom, nama stvarno nije daleko do tamo.

Sky Pool se nalazi u talijanskom Alpin Panorama Hotelu Hubertus u Olangu usred Dolomita. Pravo je arhitektonsko čudo jer, postavljen je 20 metara visoke drvene stupove, lebdi iznad planinskih livada, dodirujući istovremeno i nebo i horizont.

 

Bazen je izbačen 25 metara preko obronka na kojem se smjestio hotel, a iz njega se pruža nadnaravno lijep pogled na gole vrhove Dolomita i slojeve zimzelene alpske šume. Oni hrabri mogu uživati i u pogledu ispod sebe, jer dio bazena ima stakleno dno.

 Voda u Sky Poolu čista je planinska voda koja se tijekom čitave godine zagrijava se na 33 stupnja, a domaćini tvrde da ćete se, kada jednom osjetite slobodu plivanja među alpskim vrhovima, sigurno ovdje vratiti.

 

 

Sky Pool samo je jedan od pet bazena ovog luksuznog hotela u Južnom Tirolu u kojem noć stoji od 430 eura na više. Hotel također ima i drvenu saunu, Heaven & Hell Sky Spa. Riječ je o još jednom čudu arhitekture u istom dvorištu, i to takvom koje doslovno okreće wellness naglavačke.

Tjedni spa aranžmani bitan su dio ponude ovog alpskog hotela, koji nudi i 15 vođenih šetnji, ležernih tura e-biciklom, ture brzog nordijskog hodanja, uzbudljive zipline avanture, jogu i pilates ili druge programe vježbanja ili pak samo šetnje uz izlazak sunca s domaćinom Christianom Gasserom.

Resort Hotel Hubertus ima i fantastičnu krovnu terasu s koje gosti mogu uživati u pogledu na Dolomite i planine Vedrette di Ries.
Hotel je idealno polazište za planinarenje i istraživanje alpske divljine, a zimi ga okupiraju skijaši.

I, naravno, oni koji samo dođu vidjeti bazen.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju