Koristeći podatke s društvenih mreža i rezultate pretraživanja na Googleu, Cloudwards.net generirao je zanimljiv popis najpopularnijih božićnih odredišta diljem svijeta.

Pretraživanje ove web-stranice za recenziranje softvera i alata za privatnost pokazalo je da najviše ljudi iz svijeta mašta i planira doći u London. Glavni grad Ujedinjenog Kraljevstva na vrhu je liste želja u dvadesetak zemalja, uključujući Španjolsku, Nizozemsku, Kanadu i Australiju.

Najčešće ključne riječi koje se pritom koriste jesu "Božić u Londonu" i "stvari koje treba raditi u Londonu za Božić".

Beč u Austriji drugi je najtraženiji grad za Božić, a pogotovo u Italiji, Njemačkoj i Sjedinjenim Američkim Državama.

Na listi deset najtraženijih gradova za proslavu Božića većina se nalazi u Europi. Izuzetak je tek New York City na trećem mjestu, koje dijeli s Parizom, te Tokio u Japanu na sedmom mjestu, koje dijeli s Berlinom, Münchenom i Nürnbergom u Njemačkoj, Amsterdamom u Nizozemskoj, Kopenhagenom u Danskoj i Strassbourgom u Francuskoj.

Analiza Cloudwards.net-a pokazala je da Europljani najčešće ostaju u granicama vlastitog kontinenta tijekom Božića. Ako putuju, oni odlaze u susjedne zemlje, ponajviše u gradove Beč i Budimpeštu.

Za Britance je Prag savršeno mjesto za božićni odmor, a za Francusku to je Bruxelles. Portuglaci vole Pariz, a Austrijanci Nürnberg.

Nasuprot tome, mnogi kanadski, američki i australski putnici rado putuju daleko od kuće radi idealnog božićnog odmora, pokazuju podaci.

Najtraženiji gradovi za proslavu Božića prema analizi Cloudwards.net-a:

1. London, Ujedinjeno Kraljevstvo
2. Beč, Austrija
3. New York, SAD
3. Pariz, Francuska
4. Budimpešta, Mađarska
5. Madrid, Španjolska
5. Prag, Češka
6. Bruxelles, Belgija
7. Tokio, Japan
7. Belin, Njemačka
7. München, Njemačka
7. Nürnberg, Njemačka
7. Amsterdam, Nizozemska
7. Kopenhagen, Danska
7. Strassbourg, Francuska

Priča o omiljenom kolaču bez kojeg je Božić u Italiji nezamisliv Panettone - 1 Panettone - 2 Panettone - 3 +1 Panettone - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju