Tripadvisor je napravio popis najboljih i najtraženijih nacionalnih parkova u Europi za 2021. godinu među svojim korisnicima. U vrhu se nalazi i hrvatski biser – Plitvička jezera, koja su smještena na trećem mjestu top 10 ljestvice.

„Pjenušava, tirkizna kristalna jezera Nacionalnog parka Plitvička jezera jedno su od najpopularnijih hrvatskih turističkih odredišta,“ početak je opisa na ovom internetskom portalu za planiranje putovanja kojim se objašnjava njegova visoka pozicija.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Koliko dobro poznajete Hrvatsku? Riješite zabavni kviz i provjerite znanje o nacionalnim parkovima

„Samo dva sata vožnje od Zagreba, nacionalni park nudi 50 hektara šume i jezera. Zimi je to zemlja čuda puna smrznutih slapova. Ljeti je park prepun bujnog zelenila. Drvene šetnice i pješačke staze prelaze poroznim krškim vapnencem. Ovo mjesto svjetske baštine pravo je utočište za divlje životinje, dom svega, od ptica do vepra, pa čak i medvjeda,“ stoji na Tripadvisoru.

Najpopularniji nacionalni park u Europi među korisnicima Tripadvisora za ovu godinu jest Yorkshire Dales u Ujedinjenom Kraljevstvu koji obiluje raskošnim šumama, začaranim močvarnim područjima i uređenim livadama.

Slijedi ga najveći nacionalni park Europe – Vatnajokull na Islandu kojeg krase nestvarno lijepi krajolici i prirodni fenomeni poput ledenih špilja te plaža s crnim pijeskom.

Kravice Putovanja Hercegovačke Plitvice: Nestvarno lijepo kupalište blizu granice s Hrvatskom

U deset najpopularnijih nacionalnih parkova za 2021. godine našla su se još dva britanska odredišta – Peak District i New Forest te čak tri španjolska nacionalna parka (Sierra de Grazalema, Sierra Nevada i Sierra de Aracena y Picos de Aroche).

10 najpopularnijih nacionalnih parkova u Europi za 2021. godinu prema Tripadvisoru:

1. Yorkshire Dales, Ujedinjeno Kraljevstvo
2. Vatnajokull, Island
3. Plitvička jezera, Hrvatska
4. Peak District, Ujedinjeno Kraljevstvo
5. New Forest, Ujedinjeno Kraljevstvo
6. Sierra de Grazalema, Španjolska
7. Sierra Nevada, Španjolska
8. Uludag, Turska
9. Sierra de Aracena y Picos de Aroche, Španjolska
10. Cilento i Vallo di Dani, Italija

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju