Dokumentarni film „Papaya Make Some Noise“ priča zanimljivu povijesnu i glazbenu priču o nastanku kluba Papaya i najpopularnije hrvatske party plaže Zrće te svojevrsnom turističkom fenomenu koji je prepoznat u preko 80 svjetskih zemalja. Film je u lipnju doživio svjetsku premijeru u Americi čije je prikazivanje bilo okrunjeno velikim završnim Papaya partyjem.

Ovaj je dokumentarni film osvojio prvo mjesto u kategoriji najboljeg glazbeno-dokumentarnog filma 2014. na San Pedro International Film Festivalu, Barcelona Film Festivalu, američkom Knoxville Film and Movie Festivalu, te je bio nominiran u istoj kategoriji na New York Independent Film Festivalu, Las Vegas Film Festivalu, Cinema City festivalu u Novom Sadu te mnogim drugima.


Treba napomenuti i kako je film na austrijskom CIFFT-u (međunarodni odbor za izbor najprestižnijih turističkih fimova) nominiran u kategoriji najboljih turističkih dokumentaraca na svijetu. Internacionalni uspjeh dokumentarnog filma uvelike je doprinio promociji Hrvatske kao mlade i zanimljive turističke destinacije koja nudi širok spektar zanimljivog sadržaja, s posebnim naglaskom na festivalskom turizmu, u kojemu je Papaya klub bila pionir.

Hrvatska se na karti svjetskog festivalskog turizma u posljednjih 5 godina vrlo kvalitetno pozicionirala te možemo čak reći kako je postala nezaobilazna festivalska destinacija koja vrlo dobro prati svjetske trendove. Festivalski turizam pruža ujedinjeno iskustvo atraktivne lokacije, kvalitetne glazbe i bogatog turističkog sadržaja. Upravo su festivalski sadržaji u posljednje vrijeme postali osnovni pokretač turizma u Hrvatskoj, odnosno predstavljaju osnovni povod većine turističkih dolazaka. Upravo zbog toga vrlo je važno da taj sektor turizma Hrvatska nastavi kvalitetno poticati i razvijati te u njega financijski ulagati.

Službeni trailer dokumentarnog filma Papaya Make Some Noise možete pogledati ovdje, a dokumentarni će film u cjelosti uskoro biti dostupan na Youtubeu.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju