Bajkovita kućica Stockford Lodge nekoć je bila ljubavno gnijezdo boema Augustusa Johna, a danas se to imanje skriveno u šumi kraj Dorseta prodaje za 3,5 milijuna kuna. 

Prostire se na oko osam tisuća četvornih metara zelenila daleko od pogleda. Kućica sa slamnatim krovom služila je kao obiteljsko utočište od londonske vreve za odmor još u vrijeme kad je bjesnio Drugi svjetski rat.

Stockford Lodge najljepši je u proljeće kad se zaplave zumbuli i zamiriše divlje bilje, a kad stignu vrućine, najbolje se skloniti u ljetnu kućicu koja ima struju i vodu, a s glavnom kućom ima i telefonsku vezu.

Tako barem kažu vlasnici, koji su se odlučili na prodaju jer su ih sustigle godine i smatraju kako više nemaju energije za održavanje kuće i bavljenje vrtom.     

Interijer Interijer (Foto: Profimedia.hr)

Promiskuitetni slikar i cijenjeni impresionist neko je vrijeme ondje živio sa suprugom Idom i muzom Dorelijom, koju je oženio nakon suprugine smrti. U kućici se družio s brojnim djevojkama, a neke su mu i rodile djecu.

Kupaonica Kupaonica (Foto: Profimedia.hr)

Prema glasnama u umjetničkim krugovima, Augustus je imao stotinjak djece s različitim ženama. Iako mnogima ta brojka zvuči napuhano, točan broj i dalje nije poznat.     

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju