Gazirani sokovi koji sadrže limun i limetu mogli bi biti ključ za liječenje mamurluka, jer pomažu tijelu da brže preradi alkohol - navodi se u studiji kineskih znanstvenika koju prenosi dailymail.co.uk.

Kineski su znanstvenici tijekom ovog istraživanja ispitali 57 pića, uključujući biljne čajeve i gazirane napitke, i na kraju zaključili da pića koja sadrže limun i / ili limetu imaju najbolje učinke!

Istraživači su odlučili ispitati što uzrokuje mamurluk i utvrdili da više od samog alkohola, glavobolju i mučninu uzrokuje proces kojim tijelo probavlja alkoholna pića. Otkrili su i da biljni čajevi čak produžuju vrijeme trajanja mamurluka, dok bezalkoholna pića s limunom pomažu da se alkohol brže metabolizira.

Eto, ako je vjerovati najbrojnijoj naciji na svijetu, sljedeći put kad krećete u noćni provod, ne zaboravite u kuhinji ostaviti i par limuna i mneralnu vodu za jutarnju domaću antimamurluk limunadu! Hm, ne znamo da smo vas baš uvjerili, ali ako litra vode i sendvič prije spavanja nisu urodili plodom - vrijedi pokušati!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju