Prženi krumpirići moraju biti hrskavi, ali često nam ne ispadaju dobro. U čemu je tajna? Mnogi će reći: u kipućem ulju, ali ponekad to nije dovoljno. U potrazi za odgovorom naišli smo na jednostavan trik majstora u kuhinji za najhrskavije krumpiriće.
Poznati kuhari ističu važnost jednog koraka u pripremi krumpirića koji često preskačemo. Radi se o namakanju narezanih krumpira u vodi. Voda će isprati višak škroba i gnjecavi će krumpirići otići u zaborav.
Isprani krumpiri neće se ni lijepiti jedan za drugi, a takvi će se i ravnomjernije peći. Morate, naravno, paziti na to da su krumpiri potpuno suhi prije nego ih bacite u vruće ulje.
Idealno je sirovi krumpir držati u vodi između pola sata i dva sata prije prženja. Možete ga namakati i dulje, ali nikako ga nemojte zaboraviti dulje od 24 sata jer bi tada mogao upiti previše vode.
Osim što ćete sigurno primijetiti razliku u hrskavosti namočenog i nenamočenog krumpira, ako ga narezanog stavite u vodu, spriječit ćete i da oksidira i dobije smeđe mrlje. One neće nimalo utjecati na okus krumpira, ali onaj bez modrica svakako će izgledati privlačnije.
Proklijani luk i češnjak: Jesu li štetni za zdravlje ili sigurni za jelo?