Miš-maš je u našim prostorima najpoznatiji kao „koktel“ u dvije boje od gaziranog narančinog soka i crnog vina (ah, uspomene…), ali Bugari svoj miš-maš poslužuju u tanjuru. Radi se o kajgani u kojoj se najčešće nađu paprike, rajčice, luk, češnjak, peršin i bugarska feta.

Kad je riječ o paprikama koristiti možete svježe babure ili pečenu papriku, a umjesto fete Bugari ponekad poslužuju kajganu sa šopskom salatom. Ako želite, rajčicu možete i izostaviti te se poigrati začinskim biljem poput kopra i majčine dušice.

Sastojci za miš-maš

  • 3 svježe ili pečene paprike
  • 3 rajčice
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 350 g sira feta
  • 5 jaja
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • sol, papar, ulje

Priprema miš-maša:

  1. Luk, češnjak i peršin sitno nasjeckajte. Papriku narežite. Rajčice kratko blanširajte i ogulite pa narežite. Jaja istucite, a fetu izmrvite.
  2. U velikoj, teškoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Najprije dodajte luk te pržite par minuta, a zatim dodajte papriku i promiješajte pa pržite oko 5 minuta.
  3. Dodajte češnjak i rajčice, promiješajte i pržite 5 do 7 minuta. Dodajte izmrvljenu fetu i promiješajte. Ulijte jaja. Povremeno promiješajte. Na kraju dodajte peršin i pržite minutu prije nego što maknete s vatre. Poslužite vruće.

Osveta je slana: Uzbudljiva priča o kuharu koji "se prodao" kao izumitelj čipsa +0 Čips

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju