Sastojci:
4 tikvice
150 grama naribanog sira
2 jaja
150 grama krušnih mrvica
1 čajna žličica češnjaka u prahu
1 čajna žličica papra u prahu
sol po želji

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. Naribajte tikvice i dobro ih posolite, pa ih ostavite tako 20 minuta da izvuku većinu vode.

3. Prebacite tikvice u čistu gazu i ocijedite sav višak vode.

4. Ocijeđene tikvice pomiješajte s jajima, krušnim mrvicama, naribanim sirom, češnjakom i paprom dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

5. Od smjese napravite kuglice. Za svaku kuglicu bit će vam potrebna otprilike 1 žlica smjese.

6. Kuglice stavite na papir za pečenje, pa stavite peći u pećnicu na 20 do 25 minuta dok ne postanu hrskave. Poslužite s umakom po želji. Dobar tek!

U Tastyjevu videu pogledajte kako se rade ovi fini popečci od tikvica i sira.

U trendu Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu