Sastojci:
4 tikvice
150 grama naribanog sira
2 jaja
150 grama krušnih mrvica
1 čajna žličica češnjaka u prahu
1 čajna žličica papra u prahu
sol po želji

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. Naribajte tikvice i dobro ih posolite, pa ih ostavite tako 20 minuta da izvuku većinu vode.

3. Prebacite tikvice u čistu gazu i ocijedite sav višak vode.

4. Ocijeđene tikvice pomiješajte s jajima, krušnim mrvicama, naribanim sirom, češnjakom i paprom dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

5. Od smjese napravite kuglice. Za svaku kuglicu bit će vam potrebna otprilike 1 žlica smjese.

6. Kuglice stavite na papir za pečenje, pa stavite peći u pećnicu na 20 do 25 minuta dok ne postanu hrskave. Poslužite s umakom po želji. Dobar tek!

U Tastyjevu videu pogledajte kako se rade ovi fini popečci od tikvica i sira.

U trendu Punjenje paprika Male tajne 5 pogrešaka zbog kojih punjene paprike nikad nisu dovoljno ukusne Ispecite sočan i mekan svinjski kotlet Za prste polizati Savršeni svinjski kotleti: Trik za sočno i mekano meso koje će svi obožavati Piyaz Omiljeni piyaz Osvježavajuća, ali zasitna: Turska salata od graha koja može poslužiti kao kompletan obrok